Elazığ’da kaldırımlar; park edilen arabalar ve esnafların eşyalarıyla işgal ediliyor. Bu önemli konuyla ilgili Elazığ Kent Konseyi harekete geçti.

Kaldırım işgalleri için toplanan konseyi esnafı ve vatandaşları bilgilendirmek amaçlı broşür dağıttı.

Dağıtılan broşürlerde esnafların kaldırım işgali nedeniyle vatandaşlar ve engellilerin zorluk yaşadığı anlatıldı.

ERGEN: KALDIRIM İŞGALLERİNİN DE BİR HAK İHLALİ OLDUĞUNU DUYURMAK İSTİYORUZ

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Kent konseyi olarak şehrimiz daha yaşana bilir bir şehir olması için insanların hakkını ve hukukunu koruyabilmek adına bugün bir farkındalık eylemiyle bir aradayız. Biliyorsunuz şehrimizde kaldırım işgalleri birçok kesimi rahatsız ediyor özellikle engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere yaşlılarımız, bayanlarımız, çocuklarımız kaldırımlarda gezerken rahat hareket edemiyorlar. Tabi bizler esnaf arkadaşlarımızın içerisinde bulundukları ekonomik sıkıntılarının farkındayız. Ama kaldırım işgallerinin de bir hak ihlali olduğunu duyurmak istiyoruz. Bu nedenle burada engeliler meclisimiz ve çocuk meclisimizle birlikte kaldırım işgallerine son verilmesini esnafımızdan talep edeceğiz. Bununla ilgili broşürlerimiz var. Bunları esnafımıza dağıtacağız. Bizler cezai müeyyidelerle belediye tarafından ceza kesilerek esnafımızın bu şekilde caydırıcı işlem uygulanmasını istemiyoruz. Bu farkındalığı hep beraber oluşturalım” dedi.

FIRAT: ESNAFLARIMIZDAN RİCAMIZ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE DUYARLI OLUP YARDIMCI OLSUNLAR

Elazığ Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Metin Fırat, “Bugün burada bir farkındalık oluşturmak için buradaki halkımızla birlikte engelli kardeşlerimizle birlikte esnaflarımızdan duyarlı olup kaldırımları işgal etmesinler. Tekerlekli sandalyeler kullanıyoruz. Kaldırımlardan giderken bazen zorluk yaşıyoruz. Yollardan gitmeye sebep oluyoruz. Burada da araçlar bizi çok sıkıştırıyor. Burada sadece istediğimiz kaldırımlar işgal edilmesin. 3 Aralık Dünya Engelliler Günüde yaklaşıyor buradaki gagkoş esnaflarımızdan ricamız buradaki engelli kardeşlerimize duyarlı olup yardımcı olsunlar” dedi.

KÖMÜRLÜ: SIKINTI ÇEKMEKTEYİZ

Elazığ Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanı Elif Bera Kömürlü, “bugün burada toplanma sebebimiz kaldırım işgali adlı başlığımızla bazı büyüklerimiz dikkatini çekmek ve bu konuda bilinçlendirme yapmaktır. Maalesef bazı büyüklerimiz araçlarını kaldırımlara park ederek işgal ederken, esnaflarımız kaldırımlara eşyalar koyarak yaşlılarımız engellilerimiz ve biz çocuklar olmak üzere bir yerden bir yere giderken sıkıntı çekmekteyiz bu konuda biraz daha duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.