Elazığ Belediyesi Kent Konseyi, Elazığ’daki eğitim sorunlarının ele alındığı Eğitim Çalışma Kurulu’nu kurarak ilk toplantısını Elazığ Belediyesi Hazar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Kent Konseyi Kurulu Üyeleri, Elâzığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile özel okul yetkilileri ve STK Başkanları katıldı.

Elazığ Kent Konseyi olarak, ilimizin eğitim sorunlarını belirlemek, eğitimde kaliteyi arttırmak, eğitim alanının problemlerini tespit ederek çözüm önerilerini sunmak ve proje geliştirmek amacıyla, "Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’nu kurduklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, toplantı hakkında bilgiler vererek konu başlıklarını şu şekilde sıraladı: “Elazığ'daki eğitim sorunları nelerdir? Bu sorunlar üzerine ne gibi çalışmalar yapılır? Eğitim ile ilgili Elazığ'da ne gibi projeler üretebiliriz? Hem yerel hem ulusal alanda yapılacak neler var? Elazığ'da eğitim kalitesini en üst seviyeye nasıl çıkarabiliriz? gibi konuları ele alacağız ve bu konular üzerinde konuşacağız. Çıkan sorunları da en kısa zaman da gerekli müdürlüklerle konuşup sonuçlandıracağız” dedi.

Gerçekleştirilen Eğitim Çalışma Kurulu toplantısına katılan Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zülfü Demirtaş ise yaptığı değerlendirmede, birlikte Elazığ’ı daha iyi yerlere getireceklerini ifade ederek şunları kaydetti. ”Gelişmiş toplumlarda sorunlar ve çözüm yolları katılımlı bir süreç ile belirlenir. Ben bugünkü toplantıda eğitim sisteminin kronikleşmiş genel sorunlarını konuşmak istiyorum. Daha sonra Elazığ'da karşılaştığımız ya da düşündüğümüz bazı başlıkları beraber ortaya koyarak çalışmalarımızı belirleyeceğiz" dedi.