Şehirlerin vitrini olan Elâzığ terminalini gezen kent konseyi, terminalin şehrin ihtiyaçlarına cevap vermediği görüşünü savunarak, yeni terminal binası talebinde bulundular.

Kent Konseyi, Elazığ Otobüs İşletmeleri Derneği ile birlikte Otobüs Terminalini gezdi.

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, terminal binasının artık ihtiyaçlara cevap vermediğini ifade ederek, yeni terminal binasının aciliyetine dikkat çekti.

ERGEN: TERMİNALİN İHTİYAÇLARA CEVAP VERMEDİĞİ AŞİKARDIR

Ergen konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bizler kent konseyi olarak bu kentin hakkını hukuku korumak kente yanlış giden şeylerle ilgili gerekli işlemleri yaparak ilgili mercilere çözüm önerileri sunmak adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu anlamda Elazığ otobüs terminalimiz 30 yıllık mazisinden sonra artık Elazığ’ın ihtiyaçlarına cevap vermediği, Elazığ’ın yeni bir terminal binasına ihtiyacı olduğu aşikârdır. Bizler hem Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ile hem de buradaki esnaf arkadaşlarımızla ve derneğimizle istişare ederek Elazığ’a yeni bir terminal binasının yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

ERGEN: TERMİNALLER ŞEHİRLERİN VİTRİNİDİR

Terminallerin şehirlerin vitrini olduğuna vurgu yapan Ergen, “Bu terminal binasının yapılmasıyla ilgili yöntem mutlak surette burada bulunan esnafımızın, derneğimizin ortak görüşüne göre yapılmalıdır bizler biliyoruz ki yap işlet modülü ile yapılan işletmeler pek yürümüyor esnaf kardeşlerimizi sıkıntıya sokabiliyor bu anlamda bizlerin kent konseyi olarak belediye başkanımızdan isteğimiz şudur: Elazığ’a yeni ve modern terminal binası yapılması ve burada faaliyet gösteren firmalarımızın aynı şartta yeni terminal binasına taşınmasını talep ediyoruz terminaller şehrin vitrinidir dışardan gelen insanlar ilk terminalle tanışırlar” dedi.

ALAN: İLERİKİ SÜREÇTE NE OLUR ONU BİLMİYORUM

Elazığ Otobüs İşletmeleri Derneği Başkanı Serkan Alan ise, bu konuda görüşmelerin yapıldığını fakat henüz bir girişimde bulunulmadığını söyledi. Öte yandan Alan, “Biz daha önce zaten bu konular hakkında belediyemizle görüş ve fikir alışverişinde bulunduk. Belediye başkanımız ile görüştük başkan yardımcılarıyla da konuştuk yani bizi üzmeyecek şekilde yine haklarımızı aynı şekilde bize verseler karşı çıkmayız, tabi ileriki süreçte ne olur onu da bilemiyorum şu ana kadar verdikleri sözlerin üzerinde de pek durmadılar. Problemleri daha da fazla yaşıyoruz esnaflar burada baya sıkıntılı aynı sıkıntılar yaşanacaksa biz zaten böyle bir yapılanma istemiyoruz” açıklamalarında bulundu.