Ziyarete Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanı Necati Binici, Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, Gençlik Meclisi Başkanı Burak Arslan ile farklı illerden gelen Kent Konseyi Başkanları ve üyeleri katıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Başkanı Necati Binici, ziyarette yaptığı açıklamada gerçekleştirecekleri toplantıların farklı illerdeki Kent Konseylerinin birbirleri arasındaki iletişim ve işbirliği ağını güçlendirmesi için gayret göstereceklerini belirterek şunları ifade etti. “İyi çalışma örneklerini birbirimizden alarak kendi kendimize taşıma yolunda bir adım atacağız. Bu toplantıya gelen arkadaşlarım hem kent vizyonunu konuşurken hem de daha önce kurulmuş olan illerimizin Kent Konseylerinin yaptığı ve bizimde takdirle karşıladığımız çalışmalarını buradaki Kent Konseyi toplantımıza katılan arkadaşlarımıza aktarmak suretiyle, onların da kendi kentlerinde Kent Konseyi faaliyetlerini bu şekilde yapmasında önemli bir katkı sağlayacağı inancındayız.”dedi.

‘Kent Konseyleri bir kentin vizyonunu oluşturma, kentin gelişimine katkıda bulunma, kurumlar ve toplum arasındaki bağ kurma, kentin yönetiminde aktif rol almayı hedefleyen gönüllülük esasında çalışan bir teşkilatımızdır diyen’ Elazığ Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, “Ben bütün teşkilatlarımızın şehre katkılar sağladığına inanıyorum. Öncelikle üç gün sürecek olan toplantıların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici başta olmak üzere bütün misafirlerimizi belediyemizde ağırlamaktan şeref duyuyoruz.”dedi.