Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bulunduğu arsayı talep etmiş ve arsaya “Kent Meydanı ve Yeraltı Otaparkı” yapacaklarını açıklamıştı. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bu talebi kamuoyunda takdirler karşılandı.

ŞERİFOĞULLARI: YER ALTI OTOPARKI YAPIP ŞEHİRDEKİ OTOPARK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

Elaızğ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan söz istemiş, Elazığ’la ilgili, “İki hususu size iletmek istiyorum. Birincisi şehir merkezinde bulunan mülkiyeti Karayollarına ait 9 bin 200 metrelik arsa özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarıldı. Biz bunun satışa çıkarılmaması için milletvekillerimizle birlikte sayın bakanımızla, Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük. Ama maalesef satışa çıkarıldı. Bu satışın durdurulmasını sizden talep ediyoruz. Cüzi bir miktarla ya da takas ile belediyemize kazandırabilirsek şehir merkezinde üzerinde yapı bulunmayan tek arsa. Burada yer altı otoparkı yapıp şehirdeki otopark problemini çözeceğiz. Aynı zamanda üzerine yeşil alan yaparak şehrimizin merkezinde nefes alabileceğimiz bir arsamız olacak” sözleri ile dile getirmişti.

ERDOĞAN: BELEDİYEYE DEVREDECEKSİNİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Şerifoğulları’nın talebini karşılıksız bırakmadı ve “Elazığ Belediyesine Özelleştirme İdaresi ile konuşacaksınız, burayı belediyeye devredeceksiniz. Özelleştirme İdaresi ile derhal görüşün, burayı Elâzığ Belediyesine devredileceğini söyleyin” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHİR MERKEZİMİZ ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK

İlk talebi Akpınar Mahallesi’ndeki Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arsa olan Başkan Şerifoğulları, ikinci bir talebini de, “Sizin Elazığ’a geldiğinizde Elazığ’a bir kent meydanı yapılsın talebinizi de bu arsa ile çözeceğiz. Şehir Merkezimizdeki okullarımızı eski hastaneni yerine taşıyacağız. Okulun yerine de Kent Meydanı yaparak şehir merkezimiz çok güzel bir görünüm kazanacak” sözleri ile iletti.

ERDOĞAN: PROJEMİZİ HIZLANDIRALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Projemizi hızlandıralım. Bir dahaki il başkanları toplantımızda bunun bitmiş olması lazım” ifadesi ile Başkan Şerifoğullarının talebini yerine getirdi.

KAMUOYU TAKDİR ETTİ

Başkan Şerifoğulları’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şehrin geleceğine yön verecek projeleri için talep ettiği o arsalar kamuoyunda büyük takdir topladı.

PARLAK: SAYIN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NA EL ATTIĞI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Nailbey Mahalle Muhtarı İhsan Parlak’ta Başkan Şerifoğulları’na hem teşekkür etti, hem de mahalle sakinleri adına bir talepte bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bize böyle bir imkan verdiği için teşekkür ediyorum. Nailbey eski bir yerleşim. Burası eski bir yerleşim yeri olduğu için deprem olsa kaçacak hiçbir yer yok. Burası kent meydanı olacak. Altta garaj olacak. Sayın Şahin Şerifoğulları’na el attığı için çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şey oldu. Sayın başkanımdan ricamız Nailbey’e kentsel dönüşümü sokması lazım. Eğer Nailbey’de deprem olursa kaçacak kurtulacak yerimiz yok. Hepimiz orada ölürüz, kurtulamayız” dedi.

VATANDAŞLAR, PROJEDEN MEMNUN

Kamuoyunda taktir toplayan Başkan Şerifoğulları’nın bu davranışını Elazığlılar memnuniyetle değerlendirdi. Kanal Fırat mikrofonlarına konuşan vatandaşlar; projeleri çok beğendiklerini ifade ederek, “Elazığ Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Projeleri çok güzel. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan arsaları tek tek talep edip olması çok güzel oldu” dediler.

VİDEO