Elazığ’da inşaat sektörünün gelişmesi ve yaşanan deprem sonrasında şehrin yeniden imar edilmesine destek olmak amacıyla ELMÜTDER tarafından kurulan Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezi, 23 Temmuz’dan beri hizmetini sürdürüyor.

Ücretsiz hizmet verilen merkez, vatandaşla müteahhit arasında köprü görevi görüyor.

SÖNMEZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİ ALABİLİYORLAR

Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezi Koordinatörü Enes Sönmez, “Kentsel Dönüşüm sadece 24 Ocak’tan sonra ortaya çıkan bir olgu değil. Ondan önce 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde başladı. Depremden sonra daha da hızlandı. Şehrimizde maalesef yaşanan depremden ötürü 14 bin 700 bina yıkılacak. Bu da 30–40 bine yakın konut demek. Konut sahibi vatandaşlarımızın yaşayabileceği olası mağduriyeti giderme ve sorunlarına cevap verebilme amacıyla böyle bir merkezi kurduk. Vatandaşlarımız bu merkez sayesinde Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin bilgi alabiliyor” açıklamalarını kaydetti.

SÖNMEZ: BİRÇOK SORUYA BU MERKEZDE YANIT BULUNABİLİYOR

Sönmez, “Kulaktan dolma bilgilerle yanlış ve geri dönülemez yollara sapanların sayısı her geçen gün artıyor. Her bir vatandaşın kendine özel kentsel dönüşüm sorunları ve durumları var. Bu nedenle bilgiyi doğru kaynaklardan almak gerekiyor. Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezimiz, dönüşüm sırasında yaşanılan problemleri ve şikayetlerin de iletebileceği, çözüm yollarının aranabileceği bir merkez. Yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi verme süreci nasıl işleyecek. Bu ve buna benzer birçok soruya bu merkezde yanıt bulunabiliyor. Bu merkezi arayan vatandaşların birçoğu almış oldukları hizmetten memnun kaldığını söylüyor. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir durum. Önümüzdeki süreçte mahalle ziyaretleri de yaparak vatandaşlarla birebir görüşme gerçekleştireceğiz. Bu önemli hizmeti Elazığ’ın her yerine götürebilme gayreti içerisinde olacağız. Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezini arayan vatandaşlarımız birçok konuda bilgi sahibi olabilecek. Merkezimize yapılan aramalarda vatandaşlarımız; Bulunduğumuz apartman Yeni İmar Planında kaç kat oldu? Yeni İmar Planında arsamıza kaç daire veriliyor? Arsamızı müteahhide vermek istiyoruz, hangi firmalar bu konuda bize yardımcı olabilir? Bütçemize göre ödeme planı oluşturabilir misiniz? gibi konularda ayrıntılı bilgi alabiliyor” dedi.

Mimar Elif Nur Yüksel’de vatandaşlara etüt çalışmaları ve mimari proje desteği verdiklerini söyledi.

Vatandaşlar, Sürsürü Mahallesi Halit Hoca Efendi Bulvarı No: 3‘te hizmet veren Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezine 0 541 248 11 23 numaralı telefondan da ulaşılabilecekler.

VİDEO: