24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, binlerce yapı ise ağır hasar gördü.

Meydana gelen depremde en fazla zarar gören mahallelerden birisi de Abdullahpaşa oldu.

Mahallede yüzlerce konutun bulunduğu yaklaşık 35 hektarlık alanda yıkımlar gerçekleştirildi. Yıkım çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde konutların yapımına başlandı.

Mahallede risksiz alanlarda ise Elazığ Belediyesi tarafından kentse dönüşüm projesi uygulanacak. .

Depremin ardından yapılacak olan yeni konutlarla çehresi değişecek olan mahallede, evlerini yenilemek isteyen vatandaşlara, belediye tarafından dönüşüm fırsatı sunulacak..

Kentsel dönüşüm projesi öncesi Abdullahpaşa Mahallesi Taziye evinde başvuru merkezi oluşturuldu.

KÖSE: TOKİ’NİN YAPTIĞI DÖNÜŞÜM ALANI DIŞINDAKİLER BAŞVURU YAPACAK

Abdullahpaşa Mahallesi Yavuz Köse, konutlarının kentsel dönüşüme dahil edilmesini isteyen vatandaşların, taziye evine gelip başvurularını yapmaları gerektiğini söyleyerek, “Kentsel dönüşüm dediğimiz zaman bir riskli alan içinde kentsel dönüşümüz var birde riskli alan dışındaki belediyemiz tarafından dönüştürülen kentsel dönüşüm çalışması var. Oda bugünden itibaren Abdullahpaşa Mahallesi Taziye evinde belediyeden yetkililer hem de planlamacılar bakıyor. Riskli alan dışındaki geriye kalan bina ile alakalı belediyenin dönüşümü var. Talep formu dolduruluyor evleriniz kaç metre kare olsun şeklinde. Burada başvuru yaparken kimlik ve tapu fotokopisi ile başvuru yapılıyor. Metre kareler değerlendirildikten sonra bir proje ortaya çıkıyor. Projeye göre evlerin maliyetleri çıkıyor ve belediyenin dönüşümü gerçekleştirilecek. Burada sadece riskli alan dışındakiler, yani TOKİ’nin yaptığı dönüşüm alanı dışındakiler başvuru yapacak. Belediyenin kentsel dönüşümü diyelim. Vatandaşlarımız bugün itibariyle başladı. Biz hem sosyal medyada da duyurduk. Sağ sol olarak ayırıyoruz. Basın aracılığı ile de vatandaşlarımıza duyurusunu yapıyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelsin, metre kareleri nasıl olsun şeklinde belirtip başvuru yapsın ki ona göre bir proje çıksın. Diğer kalan evlerdeki mağduriyetler giderilsin. Ağır, orta hasar olan ev sahipleri evlerine gelsin” diye konuştu.

KÖSE: TOPLU KARAR ALIP ONDAN SONRA BAŞVURMALARI LAZIM

Muhtar Köse, “Ada şeklinde olacak. Ağır hasarlılar var, orta hasarlılar var, az hasarlılar var. Bunlar toplu birleşip karar alıp ondan sonra başvurmaları lazım. Biz bundan 2 hafta öncesinde ada ada toplanıp toplantılarımızı da yaptık. Orada blok sözcülerinden hem yönetimden oradaki vatandaşlardan ben şahsım olarak hepsini bilgilendirdim. Bugünde Abdullahpaşa Mahallesi Taziye evimizde taziyede olmadığından dolayı burayı onlara tahsis ettirdik. maksat hem vatandaş gelip taleplerini bildirsin hem de başvurularını yapsınlar. Çabuk evlerine kavuşsunlar” diye kaydetti.