24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından acımasızca katledilmişti.

İl Müftülüğü, Türkiye Petrolleri tarafından Mavi Vatanda Milli Sondaj görevi yapacak 3 gemiye de adları verilen Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ve eşinin kabirlerinin bulunduğu İcadiye Şehitliğinde program düzenledi.

Programda şehitlikte kabirleri bulunan Tabip Binbaşı Nihat İlhan, eşi ve üç çocuğu okunan Kuran’ı kerim ve dualarla anıldı.

AYDIN: BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, ŞÜKRANLA, MİNNETLE YAD ETTİK

İl Müftüsü Selami Aydın, “Türkiye’mizde Sakarya gaz sahasında gaz araştırması yapan gemilerimize ikmal görevi alan bu gemilerimize isimler verildi. Bu isimler; Hakan, Murat ve Kutsi. Bunların anısında gemilerimiz görev yapacak. Bizde bugünde istedik ki şu anda şehitlerimiz burada yatmaktadır. Babaları da burada bulunmaktadır. Şehitlerimizi ve burada bulunan bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yad ettik. Muhtarımız da burada Allah kendisinden razı olsun. Bize mihmandarlık yaptı” ifadelerini kullandı.