Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğinde Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında “Tabip Binbaşı Nihat İlhan ve Şehit Ailesi Anısına: Kıbrıs Türkü’nün Varoluş Mücadelesi ve Kumsal Baskını” konulu panel ve anma töreni düzenlenecek.

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası anma programı kapsamında gerçekleştirilecek olan panel, 23 Aralık Pazartesi günü saat 09.30’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yer alacak.

Panel, açılış konuşmaları ile başlayacak ve iki oturum gerçekleştirilecek.

Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın kurucusu olduğu Elazığ İzzet Paşa Vakfı ile Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi yetkililerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik bir heyet, anma etkinliğinde yer almak üzere KKTC’ye gidecek.

Karikatürist Osman Suroğlu’nun Kıbrıs ile ilgili olarak hazırladığı karikatürler, fotoblok baskı şeklinde hazırlanarak panel günü Doğu Akdeniz Üniversitesi Merkezi Derslikler binasında sergilenecek.

Ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi ’ne ait müze ve şehitlikleri tanıtan proje çalışmaları da panel salonunda katılımcılara sunulacak.

Öte yandan Doğu Akdeniz Üniversitesinin Milli Mücadele ve Şehitler Haftası anma programı kapsamında 24 Aralık Salı günü, saat 10.30’da, Lefkoşa’daki Barbarlık Müzesi’nde anma töreni icra edilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve üst düzey devlet protokolünün katılımının beklendiği anma törenine ayrıca, Bnb. Nihat İlhan’ın aile üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şebnem İlhan, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Prof. Dr. Necip İlhan, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ-ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk ve panel için Türkiye’den gelen misafirler de katılacak.