Bildiğiniz gibi ilimiz sporcuları Kıck-Boks dalında önemli şampiyonalardan derece ve madalyalarla dönerek göğsümüzü kabartmışlardı.

Bu nedenle Elazığ’ın Kıck-Boks’da ayrı bir yeri ve önemi var.

İşte bunun bilincinde olan antrenörler ve sporcular, pandemi süreci olmasına rağmen, çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiriyorlar:

Yakup Kılıç spor salonu arkasında bulunan çok amaçlı salonda çalışmalarını antrenör Zelal Şengür nezaretinde sürdüren Kıck Boks sporcuları, antrenmanlarda yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalışıyorlar:

GÜNERİ: ANTRENMANLARIMIZA SÜREKLİ OLARAK DEVAM ETTİK

Türkiye şampiyonasına iddialı hazırlanan sporculardan Micivan Güneri, “4 yıldız Kick Boks yapıyorum. Antrenmanlara Yakup Kılıç Spor Salonu’nda devam ediyorum. Beden eğitim öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. 21 yaşındayım. Antrenörlerin Abdullah Alan ve Zelal Şengür. Pandemi süreci herkesi etkiledi ama biz belirlenmiş olan saatlere uymak şartıyla antrenmanlarımıza sürekli olarak devam ettik. Antrenmanlarımıza hiç ara vermedik” ifadelerini kullandı.

GÜN: ABDULLAH HOCA VE ZELAL HOCA’NIN YANINA GEÇTİM

Erkek sporculardan Cem Gün ise, “Uzun süredir Kick Boks sporuyla uğraşıyorum. Ben daha önce başka bir salonda çalışıyordum ama yeterinde verim alamadığım için Abdullah Hoca ve Zelal Hoca’nın yanına geçtim. Şu an hedefimiz öncelikli Türkiye şampiyonasına hazırlanmak” şeklinde konuştu.

ŞENGÜR: TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYORUZ

Sporcuları şampiyonaya hazırlayan Antrenör ve Milli Kick Bokcu Zelal Şengür ise, “Milli sporcuyum Kick Boks’ta, aynı zamanda Yakup Kılıç Kick Boks Spor Salonu’nda Kick Boks Antrenörlüğü yapmaktayım. Şu an Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyoruz. Pandemiden dolayı biraz ertelense de maçlar olacak. Düzenli, aksatmadan, ara vermeden son sürat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda dövüşmekle beraber sporcularımızı da yetiştiriyoruz. Şu an 2 bayan ve 4 tane erkek sporcumuzdan en kötü final alırız diye düşünüyorum. Ama inşallah maçlardan altın madalya ile geri dönmeyi düşünüyoruz” dedi.

ALAN: SPORCULARIMIZI MAĞDUR ETMEDEN ANTRENMANLARIMIZI RAHAT YAPIYORUZ

Elazığ’da yapılan çalışmaları değerlendiren Kıck Boks Antrenörü ve Kıck Boks federasyonu bölge koordinatörü Abdullah Alan ise, “Bize bu kıymeti verip buraya kadar iştirak edip gelmenizden dolayı teşekkür ederim. Kanal Fırat ekibi her zaman için sporcuların yanında olduğunu biliyoruz. O yüzden sürekli de sizlerle dost gibi arkadaş gibi olduk. Size bu konuda sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Özellikle burada Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren Bey’e teşekkür ederim. Salonlarımız eskiden daha çok küçüktü, daha çok verimsizdi. Çalışma sıralarımızda nefessizlikten boğuluyorduk. Şimdi de sağ olsunlar antrenman salonlarımız yeteri kadar büyük ve yeteri kadar malzemelerimiz var. Sporcularımızı mağdur etmeden antrenmanlarımızı rahat yapıyoruz” diye kaydetti.

Türkiye genelinde Kıck Boks’a yoğun bir ilginin olduğunun altını çizen Türkiye Kıck Boks Federasyonu Bölge koordinatörü Abdullah Alan, siyasilere seslenerek, ferdi sporların önünü açacak hamleler yapılmasını istedi.