Kil: Bizim Bu Topraklara Karşı Vefa Borcumuz Var

Yardım tırı ihtiyaç sahiplerine umut oldu.

Kil: Bizim Bu Topraklara Karşı Vefa Borcumuz Var

Konya Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2. Dönem Başkanı Av. Ali Kil öncülüğünde Elazığ’a gelen yardım tırı, ihtiyaç sahiplerine umut oldu.

Avukat Kil yaptığı açıklamada “Bizim bu topraklara karşı vefa borcumuz var” diyerek, “Önceleri bireysel olarak tanıdıklara 30 kişilik yardımlar gönderiyorduk. Daha sonra ekonomik gücümüzün de artmasıyla, Rabbim verdikçe çoğalır düsturunu da baz alarak malzemeleri tırla Konya’dan getirmiş olduk. Şu an da getirmiş olduğumuz 5. Tır bunun özellikle örnek olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kil, ramazanın önemine dikkat çekti ve hayırsever iş adamlarına seslenerek şöyle dedi: “Elazığ’da yaşayan çok varlıklı insanlar var. Elazığ’ın bu noktada sahipsiz kaldığını düşünüyorum. Çok sayıda zengin iş adamları çok sayıda dernekler var. İnşallah bu örnek olmuş olur. İnşallah bu tür işler artarak çoğalır. Ramazan nihai anlamda baktığımız zaman sadece Batı’nın baktığı anlamda empati değildir. Elbette aç olan insanı düşünmüş olacağız. Ama açlıktan daha öte manevi anlamda şunu ifade ediyoruz: “Ey rabbim senin vermiş olduğun nimeti senin rızan emirin için şu anda yerine getiriyoruz. Bu bağlamda başkasının bir başkasının haramına tenezzül etmek bu bağlamda aklımızdan geçmemesi lazım. Rabbimin vermiş olduğu kazancı biz nihai noktada dağıtmış oluyoruz. Bütün hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Ramazanımızın bereketli olması hayırlı olması, ömrümüzün bereket ve ahiretimizin bayram olması duasıyla tüm dostlara selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137