Kıran: Şehrin Genelinde Kentsel Dönüşüm Olmalı

Emlakçılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Kıran, yaşanan depremin ardından Elazığ’ın genelinde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Kıran: Şehrin Genelinde Kentsel Dönüşüm Olmalı

Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında Elazığ’ın genelinde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini ifade eden Emlakçılar Derneği onursal Başkanı Mehmet Kıran, zemin etütlerinin yapılarak, zemine göre kentleşmenin olması gerektiğini kaydetti.

KIRAN: BİR AN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRMEMİZ LAZIM

Mehmet Kıran, “Bu felaketten bizim ders almamız lazım. Ben 35 yıldır bu sektörün içinden birisi olarak defalarca yetkilileri her platformda yapılan toplantılarda uyardım. Uyarım şu oldu; kentsel dönüşümü bir an önce hayata geçirmemiz lazım. Elazığ birinci derecede deprem bölgesi dedim. Fakat bunu biz bir türlü hayata geçiremedik. Geç kaldık. Bu uyarıdan sonra hiç değilse tedbirlerimizi alıp yaptığımız yanlışları göz önüne alıp tekrar bu yanlışlara düşmememiz lazım. Bir an önce kentsel dönüşümü hayata geçirmemiz lazım. Elazığ’ın zemini sağlam olan bölgelerinde” ifadelerini kullandı.

KIRAN: ŞU ANDA İNSANLARIN İSTEDİĞİ ŞEYLER BU

Kıran, “Sugözünün yamaçları, Harput’un yamaçları, Feyzi Çakmak Mahallesi’nin üstü, Zafran, Misland’ın olduğu yerler. Batı tarafları. Arak tarafları. Oradaki bölümler ki oralarda da 900 dönüm bin dönüm hazine arazileri var. Ben bunu biliyorum. Benim başkanlığım döneminde bu arazilerden bir kısmını 200 dönümünü milli eğitime tapu ettik, 80 dönümünü sağlık müdürlüğüne tapu ettik. Fethi Sekin Şehir Hastanesi orada yapılacaktı. Biz onun için yaptık. Fakat maalesef başka yer uygun görüldü Bir an önce buraların büyük siteler oluşacak şekilde en az 80 dairelik, 100 dairelik, 200 dairelik olacak şekilde. Çünkü şu anda insanların istediği şeyler bu” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 4 yıl Önce

Abe televizyonda söyleme lobi oluştur bakanlara çadırlara git.

SIRADAKİ HABER

banner137