Kırklar Mahallesindeki Konteyner Kentte Sona Gelindi

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin yaralarının sarılması kapsamında geçici barınma merkezi olarak 5 noktada başlatılan çalışmada Kırklar Mahallesindeki çift katlı konteyner kentte kurulumlarda son aşamaya gelindi.

Kırklar Mahallesindeki Konteyner Kentte Sona Gelindi

Depremzede 5 bin ailenin geçici barınmasını sağlamak için Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent ve Hankendi ile Sivrice ilçesinin Gölbaşı mevkiindeki konteyner kentler oluşturuluyor.

Meydana gelen 6.8'lik depremin yaralarının sarılması kapsamında geçici barınma merkezi olarak 5 noktada başlatılan çalışmada kırklar mahallesindeki çift katlı konteyner kentte kurulumlarda son aşamaya gelindi.

Bu kapsamda çadır kentlerde yaşamaya başlayan depremzedeler için kent merkezinde Aşağı Demirtaş'ta bin 16, Doğukent'te 900, Hankendi de bin 280, Kırklar Mahallesi'nde 480, Sivrice'de ise 254 adet konteynerden oluşan 5 farklı alanda yoğun çalışmalar sürüyor.  

Vatandaşların geçici barınmaları için hazırlanan konteynerler bir oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışmaların devam ettiği konteyner kentlerin tamamlanması ile buraya yerleştirilecek vatandaşlar şu önceliklere göre olacak.

1 - ) Fiilen oturmakta olduğu ev, sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı olup, oturabileceği başka bir evi bulunmayanlardan başvuru yapanların öncelik sıralamasında Şehit yakınları, gaziler, Hanede bebeği olanlar, hamileler, Hanede yatalak, ağır hastası bulunanlar, Hanede engelli birey bulunanlar, 8’inci ya da 12'inci sınıfta okuyan çocuğu sınava girecek aileler, Hanede 65 yaş üstü birey olanlar, Sosyal-ekonomik destek kapsamında olanlar…

2 - ) Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak ya da ağır hasarlı olup, oturabileceği kendine ait başka bir evi bulunmayanlar…

3 - ) Fiilen oturmakta olduğu ev orta hasarlı olup, oturabileceği kendine ait başka bir evi bulunmayan;  Şehit yakınları, gaziler, Hanede bebeği olanlar, hamileler, Hanede yatalak, ağır hastası bulunanlar, Hanede engelli birey bulunanlar, 8'inci ya da 12'inci sınıfta okuyan çocuğu sınava girecek aileler,  Hanede 65 yaş üstü birey olanlar, Sosyal-ekonomik destek kapsamında  olanlar.

ko

4 - ) Boş yer kalması halinde; fiilen oturmakta olduğu ev orta hasarlı olup, oturabileceği kendine ait başka bir evi bulunmayanlar. 

5 - ) Yukarda sayılanlardan kira yardımı almamış olanlar bu haktan yararlanacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137