Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 13. Etap %50 Hibe Projeleri tanıtım toplantısı Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.

Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, TSO Başkan Yardımcıları, teknik personel ve üyeler katıldı.

KARAHAN: HEM İLİMİZE HEM DE BÖLGEMİZE KATKI DA BULUNMAK ÜZERE BİR ARADAYIZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “Bakanlığımızın 13. Etabını açıkladığı ve resmi gazetede yayımlanan tebliğ üzerine tarıma dayalı kırsal kalkınma yatırımının desteklenmesi programı çerçevesinde ki sunulan %50 hibe desteklerini sizlere anlatmak ve bu noktada yatırım düşünülmesi değerli yatırımcıların önünü açmak, hem ilimize hem de bölgemize katkı da bulunmak üzere bir aradayız. Bizler Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, hükümetimizin ortaya koymuş olduğu destekleme politikası çerçevesinde birçok destekler sunuyoruz. Tarım ve hayvancılık konusunda doğal buzağıdan sera yapımına diğer taraftan süt üretiminden bütün hayvancılık başlıklarına kadar 40 civarında destekleme başlığı altında desteklerimiz var. Yenilenebilinir enerji sistemlerini içerisinde barındıran sera yapımları, mantar üretimi, arıcılık makine ekipmanları, soğuk hava depoları, çelik silolar, kırsal turizm yatırımları, büyük baş ve küçükbaş hayvancılık yatırımları gibi birçok başlığı içinde barındıran iki buçuk milyon liraya kadar yapılacak olan yatırımlara %50 hibe desteği sunduğumuz bir başlıktan bahsediyoruz. Dolaysıyla bizler de şunu istiyoruz ki; 2006 yılından beri uygulanan ve bakanlık tarafından çok disipline edilmiş bu başlıklardan 81 il içerisinde ilimizin en fazla sayıda proje yapan bu yatırımları fazla sayıda gerçekleştiren en fazla istihdama katkıda bulunan il olma hedefi ile bütün paydaşlarımızla birlikte en büyük paydaşımız Elazığ ilimizde ki yatırımcıları bünyesin de bulunduran Sanayi ve Ticaret odamızdır” dedi.

TETİK: DAHA DA İLERİ SEVİYELERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Tetik ise, “Ticaret Sanayi Odası olarak, Valiliğimizin Başkanlığında Belediyemizle ve Tarım İl Müdürlüğümüzle teknolojik tarım alt yapısıyla önemli yatırımların fitilini ateşlemiş durumdayız. Gerek basından gerek basından bunları takip ediyorsunuz. Gerek sera yatırımı gerekse su ürünleri, hayvancılık yatırımları, kanatlı hayvancılık yatırımlarıyla beraber daha da ileri seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz” diye kaydetti.