Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık tarihinden itibaren başladı. Araçlarına hala kış lastiği takmayanlar, cezadan kurtulmak için sanayinin yolunu tutuyor.

Türkiye genelinde 2 Aralık itibariyle yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu başladı. 

Kış lastiğini hala taktırmayanlar ise cezadan kurtulmak için sanayinin yolunu tutuyor.

İLK 45 GÜN MESAİ ÇOK YOĞUN

Sezonun yoğun bir şekilde başladığı aktaran uzmanlar özelikle ilk 45 gün ki yoğunluğun altı aya bedel olduğunu Vatandaşların artık kış lastiğini keyfi olarak görmeyip eski model araçları için bile taktırdıklarını söylüyor.

-40 DERECEYE KADAR DONMUYOR

7 ile – 40 derece hava sıcaklıkları arasında yumuşaklığın muhafaza edildiğinde altını çizen uzmanlar lastiklerin en büyük özelliğinin kimyasal yapısı olduğunu kullanılan malzemenin normal lastiklerde kullanılan malzemelere göre daha farklı olduğunu ifade ediyor.

EKİM VE ARALIK AYLARI KAMPANYA DÖNEMİ

Her yıl ekim ve aralık ayları arasında bütün markaların kampanya döneminde olduğunu söyleyen esnaflar fiyatların yıl içerisindeki fiyatlara göre bahsi geçen aylarda daha ekonomik olduğunu söylüyor.