Asiye Gül’ün Kur’an ve tasavvufun ilme verdiği önemi anlattığı Kuran’ın ve Tasavvufun ilme verdiği önem ve Kuran’da İlm-i ledün adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

“HİÇBİR KİTABI OKUMA SEVDALISI OLMADIĞI İÇİN NE YAZIK Kİ BUNLARDAN BİR HABER"

Kitabın hazırlık almasıyla birlikte 3 yılda tamamladığını ifade eden Asiye Gül, amacının toplumun okuma eksikliğinin giderilmesi ve anne ile babaların çocuklarının eğitimine katkı sunmak olduğunu söyleyerek “ 0-6 yaş dönem çocukların eğitimin de çok önemli bir dönemdir. Bu dönem de nasıl bir eğitim verilecek bunlara kendi tecrübelerim ve öğrendiklerim ile anlatmaya çalıştım. Yine toplumun düzelmesi için Allah’ın emri olduğu okumanın ibadet olduğu için yapılması gerektiğini burada ayet ve hadisler ile ispat etmeye çalıştım. Allah insanları yaratmış sonrada insanların her iki dünya mutluluğu için ne gerekir bunları peygamber efendimiz ve kuranı kerim aracılığı ile bildirmiştir. Ama bizim toplumlumuz kuranı kerimi ilmi ve hiçbir kitabı okuma sevdalısı olmadığı için ne yazık ki bunlardan bir haber” ifadelerini kullandı. 

“MADDİ GELİRİNİ DE İNSANLARIN HAYRINA SUNACAĞIM”

Asiye Gül, kitabın geliriyle ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek istediğini belirterek “ Maddi gelirini de insanların hayrına sunacağım. Yani durumu iyi olmayan insanlara harcayacağım. Bunu ölümümden öncede sonrada devam ettireceğim inşallah. Bu da çocuklarıma vasiyetimdir. İnşallah amacına ulaşır bu kitap her anlamda maddi manevi” diye kaydetti.

Kuran’ın ve Tasavvufun ilme verdiği önem ve Kuran’da İlm-i ledün adlı eseri tanıtan kitapevi yetkilileri de anne babalara hitap eden bir kitap olduğunu belirterek, herkeste olması gerektiğini ifade ettiler.