Kitap Okumak İçin Bir Araya Geliyorlar

Toplumda kitap okuma alışkanlığının artması için önemli bir programa imza atan Kültürhane Kitap Kafe’de her Perşembe akşamı bir araya geliniyor. Okunan kitapların analizi yapılıyor, sohbetler ediliyor. Programın moderatörlüğünü yapan İletişimci Özkan Özgür, etkinlikle farklı renkler oluşturduklarını ifade etti.

Kitap Okumak İçin Bir Araya Geliyorlar

Elazığ Şizofreni Derneği tarafından kurulan Kültürhane Kafe’de ücretsiz hizmetin yanı sıra her Perşembe günü de kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Her Perşembe bir araya geliyor, bütün programlarını Perşembe gününü yok sayarak, yapıyorlar.

“HERKES KİTAPLA İLGİLİ FİKİRLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYOR”

Programın moderatörlüğünü yapan İletişimci Özkan Özgür, “Yaklaşık 1 yıldır burada her hafta Perşembe günleri genelde Dünya Edebiyatı olmak üzere seçtiğimiz romanları okuyup burada değerlendiriyoruz. Farklı mesleklerden, farklı yaş guruplarından arkadaşlarımız buraya katılıyor. Okuyan okumayan herkes düşüncelerini kitapla ilgili fikirlerini anlatmaya çalışıyor. Yer yer bazıları için okuma heyecanı, bazıları içinde okuma programına dönüşüyor”dedi.

“PERŞEMBE AKŞAMLARIMIZI BAŞKA BİR FAALİYET İÇİN DÜŞÜNMÜYORUZ”

İletişimci Özgür, “Artık bizler Perşembe akşamlarımızı başka bir faaliyet için düşünmüyoruz. Artık diyoruz ki Perşembe dışında bir akşam söyleyin müsait miyiz değil miyiz çünkü o gün bizim okuma etkinliğimiz var, Kültürhane’yi tarif ediyoruz, anlatıyoruz. Herkes iyi kötü öğrendi, Elazığ Kültür Kafe’yi. Biliyorsunuz Şizofreni derneğimizin bir faaliyeti. Bizlerde burada farklı renklerden bir renk olarak burada var olmaya çalıştık. Aslında bunu yaparken çok böyle yapa geldiğimiz faaliyetleri orada da yaparız dedik ama ne kadar okursak okuyalım böyle düzenli, herkesin birlikte yorum yaptığı farklı fikirlerin ortaya çıktığı ortam oluşmuyor”ifadelerinde bulundu.

“BİR DOLU LAF VARDIR AMA İÇERİĞİ BOŞALTILMIŞTIR”

Bir yıldır sürdürülen programı aksatmadan her Perşembe gerçekleştirdiklerini ifade eden Özgür, içi boşaltılmış kelimeleri doldurmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Elazığ ve kitap bira birbirinden uzak kavramlar gibi algılanmaya başlanmıştı. Aslında kitap kültürel bir faaliyettir ve insani bir olaydır. Elazığ’da bir kültür şehridir. Ama artık maalesef bazı şeyler artık sloganlaştı, bazı şeyler tabeladan ibaret olmaya başladı. Tıpkı dernekler gibi. Bir sürü dernek vardır ama tabela dernektir. Bir sürü kelime vardır bir dolu laf vardır ama içeriği boşaltılmıştır. Kültür de böyle bir şeydir. Kadim şehir Elazığ çok konuşuluyor, kadim Harput. Kadim, kadim, akdim… Ama maalesef içerik zayıfladı. Bu ülkemizle ilgili bir problemdir. Dünya ile ilgili bir problemdir. Ama lokalde kendi şehrimizde de bir problemdir. Neden içerik boşalıyor, çünkü emek verilmiyor ”diye kaydetti.

“BİZLER 3 LİSTE BİTİRDİK, 55-60 KİTABI BULDUK”

İletişimci Özkan Özgür, “Biraz tabi kaygılarımız vardı, prensipler koyduk. Bu prensiplerin birkaç maddede toplanması mümkün. Kitap okumak bir politik faaliyet olamayacak dedik. Yani bir siyasi partinin arka bahçesi olmak. Dini içerikli ya da hassasiyetleri gözetmekle beraber dini bir propaganda da olamayacak. Evrensel bir nitelik olmayacaksa biz varız dedik. Tabi edebiyattan özellikle de roman ve öyküden beslenmekti. Nitelikli eserleri tespit ettik. Bizler 3 liste bitirdik, 55-60 kitabı bulduk”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137