Merkez, Kızılay Mahallesi Dirlik Sokak üzerinde kurulmak istenen baz istasyonu önüne gelen mahalleli tepki gösterdi. Mahallerinde baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini dile getiren kalabalık zaman zaman polis ve işçilerle tartıştı. Gerginliğin artması üzerine baz istasyonunda çalışmak yapmak için gelen işçiler olay yerinden ayrıldı. İşçilerin gitmesinden bir süre sonra mahalleli de dağıldı.

Baz istasyonuna tepkiler sert, Kızılay Mahallesi Sakinleri, baz istasyonu istemiyor.

Baz İstasyonunun kurulmasına yakınan vatandaşlardan biri, ”Çimento fabrikası bir, odun ambarı iki, baz istasyonu üç… Tozun içinde artık boğulduk. Çocuklarımız sürekli hasta. Yetmeden şimdi bide baz istasyonunu mu kuruyorlar ”dedi.

Hepinizde görüyorsunuz. Perşembe pazarının oraya yapıldığı zaman Sayın Valimiz kapı kapı dolaşıp vatandaşlardan özür diledi ve direği kaldırdı. Bunu hepimiz gördük. Bir başka vatandaş,” Buradaki insanlar insan değil mi? Fakir yerleşim diye her türlü pisliği buraya mı çekmesi gerekiyor. Dağ taş boş gidip oraya diksinler. Bir kişinin kazancı için bu kadar insanın mağdur olması mı gerekiyor ”diye konuştu

“Bana pislik geliyor ben neden isteyeyim”

Kızılay Mahalle Muhtarı Mehmet Çökmez,”500 metre ileride Asri Mezarlığın tepesi boş. Bu yerleşim yerine neden koyuluyor. Mahallemize yarayan bir şey geliyorsa bizde yardım ederiz. Bana pislik geliyor ben neden isteyeyim. Biz çimento fabrikasını 60 senedir çekiyoruz. Bir 60 yıl daha bunu çekeceğiz. Kalkmaz bu. Halk bunu istemiyor yalnız muhtar değil. Bende halkımız arkasındayım. Yarın öbür gün milletvekili de gelse valide gelse yarın desin mühürünü bırak, ben bu millet arkamdan olsa seve seve mührümü de bırakırım ”dedi.

“Baz istasyonları vatandaş için çıban gibidir”

Karşıyaka Muhtarı İmam Eybey ,” Gerçekte bu baz istasyonları vatandaş için büyük bir çiban, bir yaradır. Karşıyakaya dikilmiş bir rezilliktir. Asri mezarlıkta, karşı dağda, harputta yer mi yok ki getirip mahallenin içine dikiyorlar? Vatandaşla polisi karşı karşıya, yüz yüze getiriyorlar. Ne gerek var. Kaldırıp başka yere kurun”dedi.