Kızılay Sokağı İle Çalışmalar Anlatılacak

Türk Kızılayı, öğretmenevi önünde kurduğu sokakta çalışmalarını anlatacak.

Kızılay Sokağı İle Çalışmalar Anlatılacak

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında haftasını kutlayan Türk Kızılay’ı, faaliyetlerinin anlatılacağı Kızılay Sokağı’nı öğretmenevi önünde kurdu.

Sokağın açılışına Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Doktor Naci Yorulmaz, Elazığ Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Volkan Karaca, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

YORULMAZ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPILIYOR

Açılışta konuşan Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Doktor Naci Yorulmaz, “151 yıldır bu toprağın insanına merhamet, vicdan eli olarak dünyanın dört bir tarafına iyilik elçisi olarak iyilik götürüyor. Hem memleketimizde hem de dünya da Türkiye’nin bayrağını merhamet çınarı olarak taşıyor. Bu anlamda 29 Ekim ile başlayan haftamız Kızılay Haftası tüm ülke genelinde kutlanıyor. Türkiye de herhangi bir afet durumunda neler yapılması gerektiğini çocuklarımıza öğretiyoruz. Bu anlamda ülkemizin geleceğine yatırım yapılıyor” dedi.

KARACA: ELAZIĞ’DAKİ HASTANELERİN KAN İHTİYACININ YÜZDE 96’INI KARŞILAMAKTA

Elazığ Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Volkan Karaca, “Günlük 2 tane ekip çıkartıyoruz. Bir tanesi Öğretmenevi önündeki kamyonunuz, diğeri de genelde PTT Meydanı önünde duran otobüsümüz. Bu her iki ekip de ortalama günlük 60’ar ünite kan almaktayız. Yani yaklaşık günlük 100 ile 120 litre arasında kan toplamaktayız. Bu da Elazığ’daki hastanelerin kan ihtiyacının yüzde 96’ını karşılamakta. Aynı zamanda Tunceli ili de bize bağlı. Ayda bir defa da Tunceli ekipleri düzenlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

CİROĞLU: TÜRKİYE AFET MÜDAHALE KAPSAMINDA BESLENME HİZMETİNİ GETİRMEKLE GÖREVLİYİZ

Kızılay Elazığ Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdür Vekili Ezgi Ciroğlu, “Bölgemi müdürlüğümüz olarak Sivas, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerinde meydana gelebilecek olası afetlerde Türkiye Afet Müdahale kapsamında beslenme hizmetini getirmekle görevliyiz. Tabi bunun yanı sıra destek çözüm ortağı olduğumuz barınma hizmetine de, çadır malzemeleri, yatak, battaniye, hijyen seti, mutfak seti ve benzeri malzemelerle destekte bulunuyoruz. Sivas ilinde yerel Afet Müdahale Birimimiz bulunmakta” diye ifade etti.

KIZILKAYA: HEP BERABER KIZILAY SOKAĞINI AÇMAK ÜZERE BURADAYIZ

Kızılay Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “Hep beraber Kızılay Sokağını açmak üzere buradayız. Kızılay’ı Elazığ’a, gençlere ve genç nesillere tanıtmak üzere burada bulunmaktayız. Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi olarak kan merkezi, bölge afet ve lojistik merkezi, gençlik kolları, kadın kolları, şehrimizi ve bölge insanlarını hizmetindedir” dedi.

AKGÜN: DESTEK ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ

Elazığ Kızılay Afet Haberleşme Sorumlusu Mustafa Akay Akgün de, “Burada gördüğünüz haberleşme aracımız TÜRKSAT ve Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol ile geçen yıl bize teslim edildi. Bu araç yurt içi ve yurt dışı afetlerde bölge müdürümüzün de belirttiği gibi beslenmede Türkiye Afet Müdahale kapsamında ana çözüm ortağı iken arama ve haberleşmede de bu plan kapsamında destek çözüm ortağıyız” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137