Geçen yıl kent merkezinde ihtiyaç sahipleri için giyim mağazası ve sosyal market oluşturan Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi, olumlu geri dönüşlerin üzerine bunu ilçelere taşımaya karar verdi.

Bu kapsamda ilk olarak Palu ilçesinde sosyal market ve giyim mağazasını açan Kızılay, bu defa da Baskil İlçesinde ihtiyaç sahiplerinin desteğine koştu.

Baskil Belediye Binasında hizmete sunulan Sosyal Market ve Giyim Mağazasının açılışına Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Meclis Üyeleri katıldı.

KIZILKAYA: İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ETMEK FAALİYET GÖSTERMEKTEYİZ

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “Türk Kızılay’ı 153 yıldır ulusal ve ulusal arası düzeyde insanlara hizmet etmekte. Bu anlamda yerel de de sosyal dayanışmayı arttırmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, gençlik hizmetleri, kan hizmetleri gibi birçok hizmet alanında faaliyet göstermektedir. Bu faaliyetlerden bir tanesi de illerde ve temsilcilerde şube kurmak, bulunduğu alandaki ihtiyaç sahiplerine hizmet vermek, yardımcı olmak ve yaralarını sarmak. Baskil ilçemizde açmış olduğumuz temsilcilikle beraber eş zamanlı olarak sosyal market ve giyim mağazasını da açmış bulunmaktayız” diye kaydetti.

AKMURAT: YARDIMA MUHTAÇ OLAN İNSANLARIMIZIN HIZLI BİR ŞEKİLDE ULAŞTIRMAK

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Burada ilçemizde de sosyal market ve mağazacılık şubesini açmış bulunmaktayız. Kızılay denince güven, Kızılay denince itimat, Kızılay deyince yardım aklımıza gelir. En son 24 Ocak depreminde Elazığ’ımızda yaşamış olduğumuz afette Kızılay’ı yanımızda yakınen hisseden bir ilçe olduk. Malumunuz büyük bir afet yaşandı Elazığ’ımızda. İlk yardımımıza koşan devletimizle birlikte yardım kuruluşlarından biri Kızılaydı ve en önemlisi Kızılaydı. İnanın ki 24 Ocak depreminden sonra ilçemizde Yardıma muhtaç olan insanlarımızın hızlı bir şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadan en hızlı şekilde yardımı ulaştıran Türk Kızılay’ı oldu” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ: TÜRK KIZILAYININ YAPTIĞI ÇALIŞMALARA MÜTEŞEKKİRİZ

Türk Kızılay’ının son yıllarda bir atılım içerisinde olduğunu ifade eden Baskil Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ, “Türk Kızılayı 153 yıldır hizmet vermektedir. En ücra köşelere yardım götüren bir yardım kuruluşudur. Türk Kızılayı’nın yaptığı çalışmaları hem yurt içinde hem yurt dışında görmekteyiz. Son yıllarda büyük bir atılım göstererek, pek çok alanda farklı ve güzel hizmetlere imza atmış bir vakfımız dolayısıyla Türk Kızılayının yaptığı çalışmalara müteşekkiriz” diye konuştu.