Elazığ musikisinin mihenk taşlarından ünlü klarnet üstadı merhum Mevlüt Canaydın vefatının yıldönümünde düzenlenen programla anıldı.

ÖZEN: BENZER ANMA PROGRAMLARINI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Programının açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Özden Özen, “Şehrin musikisine uzun yıllar hizmet etmiş ve birçok hatıra bırakmış olan Mevlüt Canaydın’ın mirasına sahip çıkmak ve yeni nesile aktarmak amacı ile bu programı tertip ettik. Ünlü klarnetçimizin biyografisine baktığımız zaman babasından gizli gizli klarneti aldığını ve zamanla bunu profesyonel bir şekilde çaldığını görüyoruz. Şehrimiz musikisine katkıları ile yıllarca unutulmayacak olan Canaydın sayısız üstatlarla çalışmış ve Gökkubbe’de hoş bir seda bırakmıştır. Bizler Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın direktifleri doğrultusunda bu ve buna benzer anma programlarını devam ettireceğiz” dedi.

CANAYDIN: O KADAR MUTLU OLDUM O KADAR DUYGULANDIM Kİ

Merhum Mevlüt Canaydın’ın oğlu Sanatçı Sıtkı Canaydın ise, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları beyefendiye, İhsan Tarakçı kardeşimizin başkanımız sizinle tanışmak istiyor, görüşmek istiyor dedi gurur duyarım deyip yanına gittiğimde bana bu organizasyonun azıcık ipucunu vermişti. İleride böyle bir düşüncemiz var diye. Ben o zaman bu sadece böyle konuşulur dedi. Aradan 1 ay geçmeden bana bir telefonla bu bilgi verildiği zaman bu organizasyonla ilgili, inanır mısınız heyecanlıyım konuşamıyorum. O kadar mutlu oldum o kadar duygulandım ki. Bunu sizlerle paylaşmak istedim”diye kaydetti.

Konuşmaların ardından program Merhum Mevlüt Canaydın’ın hatırlarının yer aldığı panelle devam etti.

“HARPUT’TA BİR SOKAĞA VE CADDEYE İSMİNİN VERİLMELİ”

Panel konuşmacıları konuşmalarının Elazığ Belediyesinden talepte bulunarak, “Harput’ta Enver Demirbağ’ın ve Paşa Demirbağ’a verilen sokak ve cadde isimleri var. Elâzığ’ın yetiştirdiği bu değerli abimize de Harput’ta bir sokağa ve caddeye isminin verilmesini, ayrıca İstanbul Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevinde bulunan, Orman Fakültesi kurucu üyelerinden değerli hocamız Melih Boydak hocamızın Mevlüt Canaydın hocamıza yaptığı sohbetin kitapçığında okullara dağıtmak üzere Elazığ Belediye’sine dahil edilmesini dernek başkanlarım adına talep ediyorum” ifadelerine yer verdiler.

DENİZ: ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

Panel sonrası ı Elazığ Musiki Cemiyeti Eski Başkanı Feti Ahmet Deniz’de, sanat ahlakının önemine değinerek, “Siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

Program birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Elazığ musikisi ve halayları ile son buldu.