Elazığ’da özellikle dijitalleşme millileşme konularında bilişim ve yazılım sektöründeki gelişmeler konusunda ETSO’da KOBİ’de Dijital dönüşüm semineri düzenlendi.

YAŞA: FİRMALARIMIZIN DİJİTALLEŞMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, 2019 yılı itibariyle KOSGEB olarak, dijitalleşme millileşme ve yerlileşme konusunda yeni “KOBİ Gel” çağrısına çıktıklarını söyleyerek, “Biz bu dijitalleşme konusunda özellikle teknoloji ve imalat sektöründeki firmaların yan yana gelerek çalışması için 2019’da bir çağrıya çıktık. Bunun amacı 300 bin liraya özellikle KOBİ Gel çağrısında 300 bin lira hibe, 700 bin lira sıfır faizli kredi ile firmalarımızın dijitalleşmesini sağlamaya çalışacağız. Bu çağrı şu an itibariyle, bugün itibariyle ilk çağrısın son günü. Fakat bundan sonraki ikinci çağrımız, üçüncü çağrımız ve bundan sonraki çağrılarımızın asıl esas temelindeki önemli unsurlardan bir tanesi bu olacak” dedi.

YAŞA: KOBİ’LER İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAYATİ ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Suat Yaşa, “Bildiğiniz gibi dünya globalleşme yolunda hızla ilerlerken bir yandan da teknolojinin gereklerini bünyesinde barındıran ve uygulayan ülkelerin başarıyı yakaladıklarını hepimiz görmekteyiz, yaşamaktayız. ETSO olarak geçtiğimiz süreçte Tekno Kent’te düzenlediğimiz toplantıda Endüstri 4-0 işlenmiş ve bu anlamdaki dönüşümün iş dünyası için ne kadar gerekli olduğunu ifade etmiştik. Aynı doğrultuda bugün bir araya geldiğimiz KOBİ’ler için dijital dönüşüm hayati önem arz etmektedir” diye kaydetti.

Logo Yazılımında Ürün Geliştirme Danışmanı Sevda Taşdemir, dijital dönüşümle ilgili katılımcılara bilgi verdi.