Dünya Otizm farkındalık günü dolayısı ile koç ilkokulu konferans salonunda program düzenlendi.

EROL: ÇOCUKLARIMIZIN ERKEN YAŞTAN İTİBAREN EĞİTİMLERİNE BAŞLAMALARINI SAĞLAMAK

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Erol, amacımız bu tür etkinliklerle duyarlılık oluşturmaktır” diyerek, “Amacımız şu: otizmin bilinmesi tanınması ve erken müdahale ve erken tanı ve erken eğitime yönlendirilmesi bu çocuklarımızın. Çünkü bazen gerçekten bazı anne babalar otizmli çocuklarını kabullenmekte biraz zorlanıyorlar biraz geç kalıyorlar bu tanıyı tanımakta ve eğitimleri geciktiği için maalesef çok başarılı olunmuyor. Bu etkinliklerde amacımız bu konuda duyarlılık oluşturmak, farkındalık oluşturmak ve bu çocuklarımızın erken yaştan itibaren eğitimlerine başlamalarını sağlamak” ifadelerinde bulundu.

ULUFER: BU TÜR ETKİNLİKLERE İHTİYAÇ VARDIR ÜLKEMİZDE

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Ulufer ise, “Otizmin toplum tarafından, normal bireyler tarafından, normal insanlar tarafından kabul görmesi bu toplumda 59 kişiden bir kişinin maalesef böyle bir rahatsızlıkla dünyay geldiğini farkında olmasını sağlamak için bu tür etkinliklere ihtiyaç vardır ülkemizde” ifadelerine yer verdi.

DÖNER: BİZLERLE BİRLİKTE OLMASI BU FARKINDALIĞIN YER ETMİŞ OLDUĞUNUN İŞARETİDİR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, otizmin önemine değinerek, “Son dönemlerde özellikle bu kardeşlerimizin eğitim kurumlarında, sosyal hayatta, hayatın bütün katmanlarında bizlerle birlikte olması bu farkındalığın yer etmiş olduğunun işaretidir” diye konuştu.

BAHŞİ: ONLARLA BİRLİKTE BU YAŞAMI DEVAM ETTİRİYORLAR

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği o çocuklarımızın ailelerine sabır diliyoruz, metanet diliyoruz çünkü öyle basit bir olay değil onlarla birlikte bu yaşamı devam ettiriyorlar, büyük bir fedakarlık gösteriyorlar ve hepsine teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

TUNCER: ÖMÜR BOYU DEVAM EDEN BİR GELİŞİM BOZUKLUĞUDUR

Koç ilkokulu otizm sınıf öğretmeni Fatih Ahmet Tuncer, otizm hakkında bilgi vererek, “Otizm bir iletişim ve sosyal etkileşim sorunları kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla ortaya çıkan bir rahatsızlık olup ömür boyu devam eden bir gelişim bozukluğudur” dedi.

GÜRTÜRK: OTİZMİN OLMAZSA OLMAZI EĞİTİMDİR

Öğrenci velilerinde Yurdan Gürtürk Doğan ise otizm ’de eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Otizmin biliyorsunuz ki olmazsa olmazı eğitimdir. Eğitimin yanı sıra kesinlikle anne ve babanın sevgisidir. Ama bunlarında ötesinde çocuğumuzun durumunu kabul etmekle başlamamız gerekiyor. İnşallah bu şekilde davrandığımız zaman yolun yarısına hatta tamamına doğru ilerlemiş olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Otizmli öğrenci Elçin Gevancı şiir okudu.

Program gösterilerle devam etti.