Komisyonun Kanyonlarla İlgili Kararı Belli Oldu

Elazığ’ın Baskil İlçesine Bağlı Akuşağı köyünde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın keşifleri ile bulunan Saklıkapı Kanyonu’nun Elazığ turizmine kazandırılması için İl Genel Meclisine Turizm Komisyonu tarafından sunulan inceleme raporu oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonun Kanyonlarla İlgili Kararı Belli Oldu

Elazığ’ın Baskil İlçesine Bağlı Akuşağı köyünde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın keşifleri ile bulunan Saklıkapı Kanyonu’nun Elazığ turizmine kazandırılması için İl Genel Meclisi Turizm Komisyonunun kararı belli oldu.

Turizm Komisyonunun İl Genel Meclisine sunduğu raporun ardından karar oy birliği ile kabul edildi.

TURİZM KOMİSYONU TARAFINDAN SUNULAN İNCELEME RAPORU ŞÖYLE;

İl Genel Meclisinin 04.08.2019 Tarih ve 240 Sayılı Kararı ile Baskil İlçesi Akuşağı Köyü’nde bulunan Saklıkapı Kanyonunun incelenerek ilimiz turizmine kazandırılması amacıyla nelerin yapılabileceği konusunun komisyonumuzca incelenip rapora bağlanılması kararlaştırılmıştır.

Turizm Komisyonu 09.12.2019 – 13.12.2019 tarihleri arasında toplanarak Baskil İçesi Akuşağı Köyünde bulunan Saklıkapı Kanyonunun incelenerek ilimiz Turizmine kazandırılması amacıyla nelerin yapılabileceği ile ilgili olarak mahalline giderek konuyu yerinde inceledi.

İncelemelerimiz neticesinde;

Elâzığ İli Baskil İlçesi sınırları içerisinde Karakaya ve Keban Barajlarının bağlantı noktasında bulunan ve bölge halkı tarafından kanyon etrafından piknik yapılmaktayken 2019 yılı içerisinde Elâzığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından bölgeye gidilmiş, kanyonun sadece bölge halkı ulusal ve uluslararası olarak bir değer kazandırılabileceği tespit edilmiş olup, valilik öncülüğünde ulusal basın tarafından saklı cennet diye birçok haber yapılmıştır.

KanyonTur düzenleyen firmalarca tur paketlerine koydukları zaman yeni bir alternatif olarak Elazığ ve bölge turizmine hitap edecektir. Buradaki formasyon yapı ve doğal formasyon olarak Kapadokya’yı andırmakta olup Doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için keşfedilmeyi beklemektedir.

            Bölgenin büyüklüğü ve il turizmine kazanımları düşünüldüğünde Turizm ve İl Müdürlüğü öncülünde bir çalışma başlatılması ve yapılacak bu çalışmalarla ilgili Bakanlık, Fırat Üniversitesi, Elâzığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdare gibi kurumların desteklenmesi halinde İl ve Bölge turizmine katkı sunacağı düşüncesi komisyonumuzca hasıl olmuştur.

            İl Genel Meclisince alınacak karar ile birlikte Raporumuzun da Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilmesi komisyoumuz tarafından uygun görüldü.

Raporumuzun İl Genel Meclisine sunulması hususunda gereğini arz ederiz. 13.12.2019

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 16:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137