Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Ömrünü İslam bilimler tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in anısına Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda BİREVİM ve HEFİAD’ın sponsorluğunda düzenlenen Kompozisyon ve Şiir yarışmasının ödül programı bugün gerçekleştirildi.

Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Prof. Dr. Fuat Sezgin'in anısına Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda BİREVİM ve HEFİAD’ın sponsorluğunda düzenlenen Kompozisyon ve Şiir yarışmasının ödül programı yapıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Spor Müdürü Suphi Döner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, Birevim İcra Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuat Sezgin’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan program Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, Birevim İcra Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık ve HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş’ın konuşmaları ile başladı.

ALPAY: EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR ÇOK ÖNEMLİ

Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, “Eğitim gençlik ve spor çok önemli. Ben Elazığlıyım, Elazığ çocuğuyum Elazığ’ın gençliğine hizmet etmek için elimi taşın altına koymaktan geri kalmadım. İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en çalışkan en mütevazi il müdürü bizim il milli eğitim müdürümüz” dedi.

KARABALIK: ELAZIĞ’I ÖNDE TUTUYORUZ

Birevim İcra Kurulu Üyesi Mücahit Karabalık, Eğitimin önemini her fırsatta vurguluyoruz. BİREVİM olarak eğitim faaliyetlerine sürekli destek veriyoruz. Özellikle Elazığlı olarak, yönetim kurulu başkanımız ve şirketimizin kurucusu Murat Çiftçi. Bunlardan dolayı biz Elazığ’a olan hizmetlerimizi diğer illerden biraz daha önde tutuyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde Elazığ’ı önde tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜRDAŞ: DERİN BİR MUHABBETLE BAĞLIYDI

HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, “bilim adamı konusundaki kararlı duruşuna yakinen şahit olduğumuz hocamız aynı zaman da ülkesine ve milletine derin bir muhabbetle bağlıydı. Bu sebeple ömrünün son yıllarında eserlerini kitaplarını tüm birikimlerini ülkemize kazandırmanın milletimizin istifasına sunmanın gayreti içerisinde olmuşlardır. Fuat Sezgin hocamızın Bitlis’te başlayıp, İstanbul’da süren ardından Almanya’ya uzanan ve yeniden İstanbul’da nihayete eren 94 yıllık hayatının her safhası paha biçilmez derslerle doludur” dedi.

GÜRTÜRK: SEZGİN, GERİDE UNUTULMAZ ÇALIŞMALAR BIRAKMIŞTIR

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz 30 Haziran'da 94 yaşında hayatını kaybeden Fuat Sezgin, geride unutulmaz çalışmalar bırakarak büyük bir tarihi mirası ülkemize ve insanlığa kazandırmıştır. Cumhurbaşkanlığımız tarafından bir genelge ile 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı olarak ilan edilmiş olup bu kapsamda Bakanlığımız tarafından İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarabilmek amacıyla Türkiye genelinde resmi/özel tüm ortaokul ve lise öğrencileri arasında Şiir, Kompozisyon, Karikatür ve Resim yarışması düzenlenmiştir” dedi.

KONUŞMALARIN ARDINDAN DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Prof. Dr. Fuat Sezgin için katılımcılarla birlikte dua etti.

Fuat Sezgin anısına düzenlenen etkinlikte BİREVİM ve HEFİAD yarışmaya katılan öğrencilere sponsor olarak eğitime olan katkılarını sürdürmeye devam etti.

Programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, protokol üyeleri, BİREVİM İcra Kurulu Üyesi Mücahid Karabalık, HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş ve Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay tarafından verildi.

YARIŞMADA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Liseler Arası Şiir Yarışmasında;

Elazığ Şehit Faruk Barut Anadolu Lisesinden Abdulsamet Ersarı 1.’liği,

Merve Tarla 2.’liği,

Çubukbey Anadolu Lisesinden Sena Ünsal ise 3.’lüğü kazandı.

 

Liseler Arası Kompozisyon Yarışmasında;

Şehit Piyade Bnb. Zafer Kılıç AİHL’den Buse Sarıtop 1.liği,

Elazığ Anadolu Lisesinden Ayça Senen Karabulut 2.liği,

100. Yıl MTAL’den Buse Sarıtop 3.lüğü kazandı.

 

Ortaokullar Arası Şiir Yarışmasında;

Şehit Süleyman Budak Ortaokulundan Serra Nur Tanyıldızı 1.liği,

Arif Nihat Asya Ortaokulundan İrem Yalçın 2.liği,

Şht. Pyd. Bnb. Zafer Kılıç İHO’dan Hayrunisa Demirbağ 3.lüğü kazandı.

Ortaokullar Arası Kompozisyon Yarışmasında;

Mustafa Bilbay Ortaokulundan Emine Karataş 1.liği,

Maden Atatürk İlkokulundan Mavi Zilan Akyüz 2.liği,

Şht.Pyd.Bnb. Zafer Kılıç İHO’dan Sahra Akbulut 3.lüğü kazandı.

Ayrıca karikatür Kategorisinde Maden Atatürk Ortaokulundan Mavi Zilan Akyüz 1. Olurken, Karakalem çalışmasında Maden Atatürk İlkokulundan Selahattin Seven 1., Liseler Arası Resim Yarışmasında ise Palu Anadolu Lisesinden Esra Yıldırım 1., Palu Anadolu Lisesinden Emine Tekeli ise 2. Oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137