Komşu Şehirlerde Fiyatlar Ne Kadar?

Geçtiğimiz gün Elazığ Fırıncılar Odası tarafından yapılan açıklamada; Elazığ’da ekmeğin gramajı 240 grama fiyatı ise 1 lira 50 kuruşa çıkartılmıştı. Bu zam haberi gündemdeki yerini korurken Elazığ’ın bazı çevre illere göre daha pahalı ekmek yediği tespit edildi.

Komşu Şehirlerde Fiyatlar Ne Kadar?

Fırıncılar Odası’nda düzenlenen toplantıda Elazığ’da ekmek fiyatlarına zam yapıldığı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, bundan sonra Elazığ’da 240 gram ekmeğin 1 lira 50 kuruştan satılacağını açıklamış ve “Buradaki rakama baktığımızda yüzde 50’lik bir oran var. Bu yüzde 50’lik bir oran değil. Yüzde 25’lik bir oran. Burada ekmeğimize 40 gram hamur ilavesi var” demişti.

ELAZIĞ’DA 240 GRAM EKMEK 1 LİRA 50 KURUŞ OLDU

Elazığ’da ekmeğin gramajı 200 gramdan, 240 grama fiyatı ise 1 liradan 1 lira 50 kuruşa çıkartılmış oldu.

Yaklaşık 10 gündür Elazığ’da ekmek fiyatları 1 Lira 50 Kuruştan satılmaya başlanırken şehirdeki ekmek zammı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Peki; Elazığ dışında çevre illerdeki ekmek fiyatlarında durum ne? www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi tarafından; Malatya, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli şehirlerindeki ekmek fiyatları araştırıldı. İşte gramajlarıyla birlikte fırıncılar odalarından alınan komşu şehirlerdeki ekmek fiyatları…

 

KOMŞU ŞEHİRLERDE EKMEK FİYATI

Elazığ

Somun Ekmek: 240 gram – 1 Lira 50 kuruş

Pide: 240 gram – 1 Lira 50 kuruş

Malatya

Somun Ekmek: 200 gram - 1 Lira 25 Kuruş

Pide: 170 gram - 1 Lira 25 Kuruş

Diyarbakır

Somun Ekmek: 200 gram – 1 Lira

Pide: 500 gram – 2 Lira 50 Kuruş

Bingöl

Somun Ekmek: 250 gram – 1 Lira

Pide: 250 gram – 1 Lira

Tunceli

Somun Ekmek: 250 gram – 1 Lira 50 kuruş

Pide: 200 gram – 1 Lira 25 Kuruş

 

ELAZIĞ VE MALATYA EN PAHALI EKMEĞİ TÜKETİYOR

Bu rakamlara göre gramajları da hesaba katılarak yapılan değerlendirmede; Elazığ ve Malatya’nın aynı fiyatlara ekmek yediği ve diğer şehirlere göre daha pahalı olduğu tespit edilirken; Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli’nin Elazığ ve Malatya’ya göre daha ucuz ekmek yediği belirlendi. En ucuz ekmek tüketen şehir ise Bingöl oldu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hüsnü
Hüsnü - 5 yıl Önce

İsterseniz birde Megakentlere İstanbul, Ankara ve İzmir Ekmek fiyatlarına bakın Elazığ onlardan da daha pahalı, üstelik orada Fırın fiyatları Elazığ dan ucuz ve dahada ucuz veren Halk ekmekler var. Elazığ da Halk ekmek ranta kurban edilerek kapatılmıştı.

Murat KARACA
Murat KARACA - 5 yıl Önce

ekmeğe göz dikenleri kınıyorum diğer illerden üst değiliz hainleri getirenleri esefle kınıyorum basından bu konuda hiç bir çaba göstermeyenleri de kınıyorum ilimize hainliktir

SIRADAKİ HABER

banner137