“Komşuluk Mazi Olmasın” Yarışmaları Düzenlenecek

Helal Finans Araştırmaları Derneği, tarafından yürütülecek “Komşuluk Mazi Olmasın “adlı proje ile düzenlenecek yarışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“Komşuluk Mazi Olmasın” Yarışmaları Düzenlenecek

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 2018 yılında kurulan Helal Finans Araştırmaları Derneği, helal ekonomi çalışmalarının yanında gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerle de gençlere el uzatmayı sürdürüyor.

HEFİAD, sosyal projeleri arasında düzenleyeceği “Komşuluk Mazi olmasın” adlı proje ile gerçekleştirilecek yarışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜRDAŞ: KOMŞULUK MAZİ OLMASIN PROJESİYLE; KISA FİLM, ŞİİR, KOMPOSİZYON, KARA KALEM YARIŞMALARI DÜZENLEYECEĞİZ

HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, “Burada Elazığ’a komşu vilayetleri de davet ettik. Hani vilayetlerimiz Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve hatta Malatya tabi ki Malatyalılar alınmasın latife yaptım. Elazığ ve beş tane vilayetimizde bu kısa film yarışması taban bulacak inşallah. Yine Milli Eğitim ile beraber “Komşuluk Mazi Olmasın” projesi kapsamında liseler ve ortaokullar arası şiir yarışması, yine liseler ve ortaokullar nezdinde kompozisyon yarışması ve karakalem yarışması burada paydaşımız Vilayetimiz, Milli Eğitimim Müdürlüğü, Birevim ve HEFİAD.  İnsanı sorumluluk komşuluk Diyanet Başkanlığının hazırladığı çok nefis bir kitap. 121 sayfa Allah kısmet ederse 20 Kasımda 20 bin adet kitap teslim edilecek bize tabi şimdilik. Bunun tevzisi ile alakalı bir kitap kıymetli büyüğümüz sayın müftümüzün himayelerin de bir program dahilinde bu kitabın dağıtımı yapılacak. Kitap dağıtımıyla bazı programlarda icra edilecek. Komşuluk temalı tiyatro, sokak çalışmaları ile ilgili bir ön çalışma yapacağız. Mart ayında bir fotoğraf sergimiz olacak. Onu da Manas da icra edeceğiz. Yine Manas ile bir şiir gecesi düzenleyeceğiz. Temamız ne olacak haliyle komşuluk ve bir musiki dinletisi olacak. Komşulukla alakalı türküler icra edilecek” ifadelerini kullandı.

GÜRDAŞ: ALANDA SATANI GÖZET,  SATANDA ALANI GÖZET, KARINDA KALANI GÖZET, MEVLA’DAN AL MEVLA’YA VER

Gürdaş, “Burada üstte eski Türkçe yani bizim dinimiz esasında, altta Latince Alvarlı Efa hazretlerinin burhan hocam çok güzel bir dörtlüğü der ki ‘ Alanda satanı gözet. Satanda alanı gözet. Karında kalanı gözet. Mevla’dan al Mevla’ya ver.’ Bunu esnaflar odasına hediye ettik.  Ama şunu söyledik. Dedik ki esnaflar odası başkanları bunu odalarına asacaklar. İkincisi biz tekrar bu Ahilikle alakalı ticaret erbabı ile alakalı ikinci toplantı yapacağız inşallah orada komisyon oluşturacağız. Ama o toplantıya kadar dedik ki her başkandan her birimden proje bekliyoruz. İkinci toplantıya kadar inşallah o projeler de hem zihine hem kağıda dökülmüş olur” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137