İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Elazığ Kömürhan Derneği, Zeytinburnu’nda düzenlediği iftar programı ile Elazığlıları bir araya getirdi.

İftar yemeğine İstanbul’daki hemşerilerimizin yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ELFED Başkanı Faik İçmeli, Elazığlı bürokrat, siyasi ve işadamları da katıldı.

DEMİRTAŞ: BU İFTAR PROGRAMINI BİRLİK VE BERABERLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Kömürhan Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Demirtaş, “Derneğimizin kurulum aşamasında en büyük emeği olan onursal başkanımız Necdet Altunbaş’a teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun var olsun, aramızdalar. Bu iftar programını birlik ve beraberlik açısından önemli olan iftar programımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İÇMELİ: ELAZIĞ DERNEKLER FEDERASYONUN AMACI BELLİ

ELFED Başkanı Faik İçmeli, kongre sürecini tamamladıklarını belirterek, “Allah birliğimizi daim etsin. Geçen kongremizi yaptık. Arkadaşlarımız bizi uygun gördüler ve yeniden görevi bize verdiler. Allah mahcup etmesin. Yeni arkadaşlarımız aramıza katıldı. Elazığ Dernekler Federasyonun amacı belli. Esas olan birlikteliğimizi beraberliğimizi sağlamlaştırmak, kardeşliğimizi pekiştirmek, ELFED ailesine yeni insanlar kazandırarak bu metropol şehirde Elazığ’ımızı en iyi şekilde temsil etmektir. Burada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

BULUT: İSTANBUL’U ÖNEMSİYORUZ

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “İstanbul’u önemsiyoruz. Ama İstanbul’u sadece üstündeki maddi kaynaklardan dolayı değil. Aynı zamanda şahsı manevisinden dolayı da çok önemsiyoruz. Bu sebeple muhakkak suretle İstanbul’u idare etmek istiyoruz. Ondan dolayı İstanbul’a talibiz. Biz değerlerine önem veren, değerlerini önemseyen bir milletiz. Bundan dolayı bugün hep birlikte iftar açıyoruz. Bundan dolayı oruç tuttuk ve bundan dolayı hep birlikte bayramlaşıyoruz. Biz istiyoruz ki İstanbul’u yöneten kişide bizi önemseyen bizim değerlerimize önem veren bir kişi ve zihniyet olsun. ‘Benim kocam bir oturuşta 1 kilo domuz etini yedi’ diyen Canan Kaftancıoğlu yöneteceğine Anadolu’nun evladı Binali Yıldırım yönetsin istiyoruz. ‘Hiçbir şeyden tiksinmedim sabah ezanından tiksinmediğim kadar’ diyen bir zihniyettense ‘şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyen bir zihniyet yönetsin istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ATAŞ: GURUR DUYACAĞIMIZ ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİ MİLLETİMİZLE BULUŞTURDUK

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, hizmet etmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Bir tek görevi vardır, ülkeye hizmet etmektir. Memleketine hizmet etmektir, yaşadığı yere hizmet etmektir. Bunun için gayret ederler, gayret gösterirler. Biz de bugüne kadar hamt olsun 17 yıldır ülkemizi en iyi şekilde yönetmenin, idare etmenin gayreti içerisinde olduk. Gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi yönetimlerde gerçekten ülkemize, millet olarak gurur duyacağımız çok büyük hizmetleri milletimizle buluşturduk. Bunun onur ve gururunu yaşıyoruz. Maalesef 31 Mart seçimlerinde yaşanan bir takım hileler ve ayak oyunlarıyla, sandık oyunlarıyla YSK bunu ispat etti ki seçimi yenileme kararı aldı. Şimdi benim sizlerden istirhamım şudur; ben sizlerin şahsınızın oyuna talip değilim. Bu ülkenin geleceği için, İstanbul’umuzun geleceği için her birerlerinizin etki edeceği yüzlerce insan vardır. Ben buna inanıyorum. Onun için bu kalan süre içerisinde Sayın Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki hizmetleri kaldığı yerden devam ettirmesi adına çok güçlü bir desteğinizi istiyorum sizlerden. Buna da herhalde hakkımız vardır diye düşünüyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL