Konteyner Kentin İlk Misafiri Kaldırım Ailesi Oldu

Elazığ’da meydana gelen 6.8'lik depremde evleri yıkılan ve hasar gören aileler için konteynerlerden oluşturulan geçici barınma merkezine taşınan aileler, ilk günü geride bıraktı. Yaşamın başladığı konteynerlara ilk ziyaretçi Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Yıldırım oldu.

Konteyner Kentin İlk Misafiri Kaldırım Ailesi Oldu

24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremde evleri zarar gören vatandaşlar, çadır kentlere, spor salonlarına ve geçici bakım merkezlerine yerleştirilmiş, bir taraftan ise 5 noktada 5 bin ailenin kalacağı konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezlerinin kurulması için çalışma başlatılmıştı.

Geçici barınma merkezlerinden Doğukent Mahallesi'nde yapılan 900 konteyner evden 500'üne ailelerin taşınma işlemi başlamıştı.

Konteyner kentlere dün taşınan 75 aile, ilk günlerini geçirdi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım, Doğukent’te yapımı tamamlanan ve ailelerin yerleşmeye başladığı konteyner kenti ziyaret etti.

Yaşamın başladığı konteynerlarda kalan vatandaşlara bir araya gelen Vali Kaldırım ve Eşi Berihan Kaldırım, talepleri dinledi.

İçerisinde mutfak, banyo ve oda bulunan konteyner evler vatandaşlara sıcak yuva oldu.

Doğukent Mahallesi’nde yapılan konteyner kentlere yerleşmeye başlayan vatandaşlarda devlete teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 20:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137