Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs 2020'de gerçekleşen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, korona virüs salgını nedeniyle iki buçuk aydır devam eden kısıtlamaların 1 Haziran itibarıyla son bulacağını açıklamıştı.

Normalleşme süreci kapsamında birçok kısıtlama kaldırılırken Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından il merkezinde 3, Sivrice ilçesinde bir adet olmak üzere toplam 4 konteyner kentte de yaşam normale döndü.

4 konteyner kentten biri olan Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi'nde kalan 422 aile toplam bin 355 kişi de dışarıya çıktı.

Vatandaşlar daha çok evlerinin önünde otururken, çocuklar ise bisiklet sürüp oyunlar oynayarak vakitlerini geçirdi.

“AYRI AYRI TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

Konteyner kentte yaşayan bir vatandaş, “65 yaş ve üzeri vatandaşlar adına koronavirüs için alınan tedbirlerden dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza özellikle teşekkür ediyoruz. İlimizde alınan önlemler nedeniyle Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a, sağlık çalışanlarımıza, ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. 24 Ocak’ta olan depremden dolayı devletimiz bizi konteyner kente yerleştirmiştir. Konteyner kentte tüm ihtiyaçlarımızı gideren başta konteyner kent yöneticileri olmak sebebiyle emniyet müdürümüze, AFAD’a sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.