Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gönderdiği yardım treni Elazığ'a ulaştı.

Kentte yaşanan depremden etkilenenlerin barınmalarına yardımcı olmak için harekete geçen Türkiye Devlet Demir Yolları yetkilileri, Türkiye Vagon Sanayi AŞ’de Türkiye Devlet Demir Yolları personelinin kullanımı için hazırlanan 10 vagonlu treni Mithatpaşa İstasyonu'ndan Elazığ'a gönderdi.

Elazığ Tren Garı'na ulaşan konaklama treninde, depremde evleri zarar gören aileler yerleştirilecek.

İki ailenin rahatlıkla konaklayabileceği vagonlarda, yatak odası, koltuk takımı, eşya dolabı, mutfak, buzdolabı, fırın, yemek masası, çamaşır ve bulaşık makinesi, klima, televizyon, tuvalet ve banyo bulunuyor.

İPYURT: BİR EVE DAİR HER ŞEY MEVCUT

Sakarya Türkiye Vagon Sanayi personellerinden Rıza Mehmet İpyurt, “Buraya depremzedelere yardım için 85 vagonun teslimatı için geldik. 4 oda 1 tane salon, mutfak ve bir eve dair her şey mevcut. Her odamızda sprint klimalar var” dedi.

İki ailenin rahatlıkla konaklayabileceği vagonlar, yatak odası, koltuk takımı, eşya dolabı, mutfak, buzdolabı, fırın, yemek masası, çamaşır ve bulaşık makinesi, klima, televizyon, tuvalet ve banyo gibi özellikleriyle bir evi andırıyor.