Konut Yatırımının Dönüşü Kaç Yıl Sürüyor?

Elazığ’da son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %13.84 oranında arttı. Elazığ’da satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bin 299 TL olarak hesaplandı. Peki Elazığ’da konut yatırımının geri dönüşü ne kadar süre sonra oluyor? En çok kazandıran ilçeler hangileri? İşte tüm ayrıntılar…

Konut Yatırımının Dönüşü Kaç Yıl Sürüyor?

Türkiye genelinde konutların ortalama metrekare satış fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye'de son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %19.18 arttı. Ortalama satılık konut büyüklüğü 125 metrekare oldu. Türkiye'de satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı 2 bin 349 TL olarak hesaplanırken, aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 18 yıl seviyelerinde olduğu belirtildi.

Açıklanan verilerle birlikte Elazığ’daki fiyatlarda belli oldu.

Elazığ’da son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %13.84 oranında arttı. Ortalama satılık konut büyüklüğü 170 metrekare oldu.

Elazığ’da satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bin 299 TL olarak hesaplandı.

Peki Elazığ’da konuta yatırım yapınca ne kadar sürede geri dönüşü oluyor? Yapılan değerlendirmelere göre satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 23 yıl seviyelerinde.

Elazığ’ın ilçelerindeki durum da tespit edildi.

Yıllık ortalamalara bakıldığında Aralık 2018 sonu itibarıyla konut için Elazığ’da en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Merkez oldu.

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Aralık 2018 sonu itibarıyla Elazığ ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Merkez, Sivrice, Karakoçan, Arıcak, Kovancılar oldu.

Elazığ’da konut fiyatları son bir yıl içerisinde yüzde 13.84 artarken, satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bin 299 TL olmuştu. Komşu şehir Malatya’da yüzde 14.76’lık bir artış olurken, ortalama metrekare birim fiyatı 1.260 TL oldu. Komşu şehir Diyarbakır’da yüzde 19.49’luk bir artış yaşanırken, ortalama metrekare birim fiyatı 1.176 TL olarak gerçekleşti.

Bingöl’de fiyatlarda yüzde 7.28’lik bir artış yaşanırken, ortalama metrekare birim fiyatı bin 11 TL oldu. Tunceli’de fiyat artışında bir değişiklik olmazken, ortalama metrekare birim fiyatı 1.688 TL olarak gerçekleşti.

Yani sonuçlara göre Elazığ çevre şehirlere göre en pahalı evlerin olduğu şehirler arasında yer aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137