Konya'da Elazığ Ürünlerine Büyük İlgi

Konya’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ortaklığı ile açılan “Ürün ve El Sanatları Fuarında” Elazığ’ın yöresel ürünleri büyük ilgi gördü.

Konya'da Elazığ Ürünlerine Büyük İlgi

Konya’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ortaklığı ile düzenlenen “Ürün ve El Sanatları Fuarında” Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüklerinin de standları yer aldı.

Elazığ’ın yöresel ürünlerinin ve dünyada sadece Elazığ’da çıkan Alacakaya mermerinden yapılan hediyelik ürünlerin yer aldığı stand Konyalılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

Konya’da görev yapan hemşehrimiz Gazeteci Emre Özgül de Elazığ Açık ve Kapalı Cezaevi tarafından açılan standları gezdi.

Gazeteci Özgül, şunları kaydetti: “Fuarda birçok şehrin yöresel ürünleri satışa çıkarılıyor. Vatandaşlar tarafından en fazla ilginin Elazığ standına olduğunu gördüm. Bu durum şehrimiz adına çok sevindirici. Özellikle bastık fuarın ilk günü satışa çıkar çıkmaz hemen bitti. Dut kurusu ve Ağın leblebisi de vatandaşlar tarafından çokça tercih ediliyor. Alacakaya mermerimizin özelliğini duyan vatandaşlar da şehrimizin nasıl bir potansiyele sahip olduğunu yakından bilme şansına sahip oluyor. Şehrimiz bu kazanımları ile daha iyi tanıtımı hak ediyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137