3 yıla yakın bir süredir Elazığ Belediye Konservatuarında başarılı işlere imza atan ve her konserinde ayakta alkışlanan Sanatçı Naci Sönmez 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle görevinden ayrıldı.

Sönmez istifasının ardından yaptığı açıklamada, zamanı geldiğinde nöbet değişimi yapılması gerektiğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu.

SÖNMEZ: HEDEFİMİZE ULAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Belediye Konservatuarı Koro Şefi ve Sanatçı Naci Sönmez yaptığı açıklamada, “31 Aralık 2019 tarihi itibariyle belediye konservatuvarındaki görevim sona ermektedir. Türk Sanat Müziği korosu şefliğine koro şef yardımcımız sayın Gültekin Demirbaş’ı Belediye Başkanımıza önerdim. Türk Halk Müziği koromuz ve belediye konser ve tiyatro bölümü kuruldu. Sayın Aygün Çam ve Sayın Reşat Bulut; makam uygun görürlerse bu bölümleri yürüteceklerdir. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. 2017 yılının Kasım ayında çağırıldığım kültür danışma kurulunda birlikte imza attığımız; başta önceki Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Abdülhakim Aydın’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sayın Selami Polat’a Müdür Yardımcımız ve Konser Şefimiz Sayın Savaş Karataş’a, Basın Yayın Halkla ilişkiler Müdürümüz Sayın Mehmet Karaaslan’a, Kültür müdürlüğümüzün Kurmay Kadrosu; Sayın Kayhan Fazıl Erdem’e, Sayın Erdal Belliktaş’a, Sayın Emine Aydemir’e, Sayın Enes Arslan’a, İdari İşler Bürosundaki başta Şeyla Topçu hanımefendi olmak üzere Sayın Sabri Yılmaz’a, Sayın Alper Çizmeci’ye, Sayın Ahmet Güngören’e müdürlüğümüzün atom karıncası Sayın Bahri Aziret’e; sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

SÖNMEZ: BAŞKANIMIZ İLİMİZE ÇOK KAZANÇLAR SAĞLAYACAK

Sanatçı Sönmez, “2019 yılı Nisan ayından itibaren geçen 9 aylık zaman içerisinde gördüğüm yakın ilgi ve destekten ötürü belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Genç, dinamik ve şu anda alınan mesafe ve güzel işlerle başkanımız ilimize çok kazançlar sağlayacak inşallah. Genel danışman; güçlü beyin ve güzel görsel ruhuyla Sayın İhsan Tarakçı; belediyemiz için büyük kazanç. Şahin Bey’i bu tercih nedeniyle de kutluyorum. Geçen 9 aylık süreçte birlikte yol aldığımız kültür ve sosyal İşler müdürümüz Sayın Ahmet Özden Özen’e, müdür yardımcımız Sayın Fethi Koç’a, teşekkür ve şükran duygularımı sunuyorum. Kültür ve basın işlerinde değerli kurmay kardeşim Sayın Erdal Akarsu’yla birlikte çalışmak büyük onur ve gurur efendim. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye konservatuvarımızın yönetmeliğini oybirliği ile kabul eden zamanın bütün belediye meclis üyelerine minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. Eser; cümlemizin efendim” açıklamalarını kaydetti.

SÖNMEZ: İLİMİZDEKİ İNSAN KALİTESİNİ ARTTIRACAKTIR

Naci Sönmez, “Kültür ve sanat; insanın ruhuna dokunacak olan en önemli/birinci derecede faaliyetlerdir. Konservatuvarımız; bütün bölümleriyle harekete geçtiğinde 7 den 70 e bütün halkımıza sunulacak hizmetler; ilimizdeki insan kalitesini arttıracaktır. En önemli eksiğimizin kilit noktası burası. Bütün arkadaşlarımıza,  sayın başkanımıza, musiki ailemizin bir ferdi olan özel kalem müdürümüz Sayın Muharrem Doğan’a; sağlık ve huzur içinde nice yıllar görev yapmalarını en kalbi duygularımla niyaz ederim. Birlikte çalıştığımız büyük sevinç duyduğum Harput müziğimizin usta sanatkarı Sayın Yalçın Turhan’a teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Gültekin Demirbaş’la, Aygün Çam’la Harput Müziğimizi üst kalitede icra edeceklerine inanıyor ve güveniyorum. Görev yaptığım 2 yıla yakın süreçte disiplinleriyle üstün görev anlayışlarına şahit olduğum; girişteki bütün güvenlik memurlarımıza minnettarım. Teşekkürlerimi sunuyorum. Önceki dönem; idari amirimiz; Sayın Mithat Yalçınkaya’ya ve nöbet hizmetini alan Sayın Veysel Subaşı’na ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SÖNMEZ: ZAMANI GELDİĞİNDE NÖBETİNİ VERMEK EN DOĞRU YOL

Belediye Konservatuarı eski Koro Şefi ve Sanatçı Naci Sönmez, “İftiharla, gururla, hizmetin en kalitesini sunmaya çalışan bütün yemekhane personeline minnettarım. Belediyemiz; ucuz ve iyi kalitede bu hizmeti memurlarına sunmaktadır. Tek kelime ile sonsuz teşekkürler efendim, eksik bıraktığım aziz kardeşlerim beni affetsinler. Bütün belediyemiz camiasına içten/kalbi selam ve saygılarımı arz ediyorum efendim. Hep birlikte bugünkü tabloyu yaşadık. Minnet ve şükran duygularımız cümlenize. Birbirinizin kıymetini biliniz. Kişileri tartışmak yerine daima bu eseri bir adım daha nasıl ileriye götürebiliriz? Hep fikir muhasebesi içinde olunuz. Ve buradan ayrılmadan güzelliklere doğru yol alınız. Hiçbir mevki veya makam; kimsenin ilelebet oturacakları yerler değil. Zamanı geldiğinde nöbetini vermek en doğru yol. Genç ve dinamik yeni nesil arkadaşlarımıza inanıyor ve güveniyorum. Benim en çok mutlu olacağım tablo disiplinle bu kadroyu konserlerde huzur içinde görmek ve dinlemek olacaktır”dedi.