Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katılımıyla toplandı.

Toplantının ardından 3 bakan açıklama yaptı.  

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

''Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Corona virüse karşı antibiyotikler etkili değildir. Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum. Sorun küresel mücadelemiz ulusal. Bilimsel yöntemle ilerledik. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık. Risk ciddidir bugünkü toplatımızın iki ana gündeminden biri bu oldu. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantımızda bizlerle birliktelerdi.''

"OKULLARIN TATİLİ KONUSU BUGÜN GÜNDEMİMİZDE OLMADI"

Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.

Hastalara verilecek ilaçlarla ilgili antiviral ilaç hazırlıklarımız var. Onun dışında semptomatik yaklaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı başkanlığında yarın bir toplantı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarından satır başları:

Turizm faaliyetleri Nisan ayına sınırlandırılacak. Bu süreçte daha az turist gelmesini sağlayacağız. 15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Sezon başlangıcını Mart sonundan Nisan sonuna erteleyeceğiz.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarından satır başları:

Ticaretin akışının aksamaması yönünde tedbirlerimizi aldık. Son dönemde eldiven tulum gibi son dönemde fiyat artışları oldu. Bu doğrultuda önceliğimiz halkın sağlığı. Dolayısıyla fiyat önceliğini Sağlık Bakanlığı'na verdik. Firmalarımız piyasanın talebini yerine getirecek. Maskede fiyat artışı takipte...Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz, gerekeni yapacağız. Halkımız sakin olmalı.