Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün şu anda Türkiye'de olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Koca, virüsün şu ana kadar tespit edilemediğini söyledi.

Koca, "Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor." dedi.

 

“3 SAAT SONRA, 1 GÜN SONRA KARŞIMIZA ÇIKABİLİR”

Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle; Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Bu virüs tespit edilebilmiş değil. Tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir. Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor” dedi.

 

“GENELGE BUGÜN YAYINLANABİLECEK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir genelgesinin bugün yayınlanabileceğini belirtti.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.