Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Buğday Meydanı Kapatıldı

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında üyelerin katılımıyla. Elazığ’da Coronavirüs tedbirleri kapsamında Buğday Meydanı Kapatıldı.

Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Buğday Meydanı Kapatıldı

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Coronavirüs (Kovid-19) kaynaklı oluşan hastalığın Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak tanımlanması nedeniyle alınacak tedbirleri görüştü. İşte İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin Elazığ’da aldığı yeni tedbirler…

İl Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesi gereği,

ALINAN YENİ KARAR ŞÖYLE:

Koronavirüsün (Covid-19) en temel özelliği, damlacıkların fiziksel temas ve teneffüs yolu vb. ile hızla bulaşması ve enfektenin çok artmasıdır. Salgının yayılmasının engellenmesinde en etkili yol ise toplumsal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak hem va’ka sayısı hem tedavi yükü/gereksinimi artmakta; hem de can kaybı riski ile kamu sağlığı ve düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Bakanlıklarımızca alınan çeşitli kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engelleme, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için ek tedbirlere gerek duyulmaktadır.

Bu kapsamda; koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla, İlimiz Çarşı Mahallesinde faaliyet yürüten Şirket Han’ının (Eski buğday pazarı veya buğday meydanı adı ile bilinen yer) 16.04.2020 tarihi saat 24:00 itibariyle ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında yaya giriş ve çıkışına kapatılmasına, gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin kolluk kuvvetleri tarafından alınmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 00:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137