24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok yapı ve bina hasar aldı. Yıkımların olduğu ve yara alan mahallelerden biride Abdullahpaşa Mahallesi.

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, 27 Aralık’ta meydana gelen depremle birlikte orta hasarlı binaların bir kısmının ağır hasarlıya döndüğünü ifade etti.

 Muhtar Köse, evleri hasar alan mahalle sakinleri için AFAD tarafından başlatılan hak sahipliği sürecine dikkat çekti.

KÖSE: 5.3 DEPREMİ KAPSAMI İÇİN DE AYRI BİR HAK SAHİPLİĞİ OLACAK

Muhtar Köse, “Pazartesi günü AFAD tarafından vatandaşlara hak sahipliği için ek süre tanındı. Bu hak sahipliği sürecinde sadece 6.8 depreminde çeşitli sebeplerle başvuru yapamayan vatandaşlarımız yapacak. 5.3 depremi kapsamı için de ayrı bir hak sahipliği olacak. Çünkü 5.3 depremi açıklandığı zaman oradaki hasar durumuna itiraz eden vatandaşlarımız olacak. Vatandaşlarımız bu konuda gerek bizler gerek basın bu konuları takip ediyorlar” diye kaydetti.

Mahalle Muhtarı Köse, 27 Aralık’ta meydana gelen 5.3 deprem sonrasında ağır hasar alan binaların bir an önce yıkılmasını talep etti.

KÖSE: İNŞALLAH BİRAN ÖNCE YIKILIR VE HAL OLUR BU KONULAR

Mahalle Muhtarı Köse, “5.3 açıkladık sonra ağır hasarlı olan binaların hemen yıkılmasını istiyoruz. Bizlerde bazen sıkıntı yaşıyoruz. Şuan orta hasarda olana binalarda vatandaşlar kapı pencereyi sökmüş şekilde oralarda tinerci alkollü kişiler ateş yakan çocuklar var. Şuanda sağ olsun emniyet kolları da bazı konularda yardımcı oluyor ama hangi binanın başında dursunlar. İnşallah biran önce yıkılır ve hal olur bu konular” diye ifade etti.

Son olarak Muhtar Köse, binaların yapımını üstlenen firmalara çağrıda bulundu.

KÖSE: VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİNİ AZALTSALAR ÇOK SEVİNECEĞİZ

Muhtar Köse, “Tekrarda yüklenici firmalara sesleniyorum buradaki kat karşılığı işlemler olacak vatandaşların mağduriyetini azaltsalar çok sevineceğiz” dedi.