2019 – 2020 Adli Yılı Başladı.

Adli Yılın başlamasıyla ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, yeni adli yılda vatandaşlara, en etkin ve en hızlı şekilde hizmet sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

KÖSE: HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “2019 yılı adli yılı başlangıç tarihi bugün. 2 Eylül. İnşallah yeni adli yıl ile birlikte Elazığlılara hızlı, etkin ve herkesi mutlu eden adil bir yargısal faaliyeti gerçekleştireceğiz. Herkesin hızlı bir şekilde adalete erişimini sağlarız. Bu temennilerle yeni adli yılın ülkemize, milletimize, teşkilatımıza ve bütün çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KÖSE: SON BİR YIL İÇERİSİNDE ÇOK CİDDİ ANLAMDA FAZLA OLAY OLMAMIŞTIR

Elazığ’ın huzurlu bir şehir olduğunu ifade eden Başsavcı Köse, “Elazığ huzurlu bir şehir. Evet istatistiki anlamda çok sayıda adli olaylar oluyor ama bunları nüfusu ile orantıladığınızda ve diğer şehirlerimizle karşılaştırdığımızda Elazığ huzurlu bir şehirdir. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Son bir yıl içerisinde çok ciddi anlamda fazla olay olmamıştır. Münferit olarak olmuştur ama bu da bizi endişeye sevk ettirecek sayıda değil. Tabi ki temennimiz inşalah önümüzdeki yıl adli olarak daha da az olur, daha da huzurlu hale geliriz. Bunun için hem adli teşkilat olarak bizler hem de emniyet ve jandarma teşkilatımız gerekli çalışmaları yapacaktır” şeklinde konuştu.

KÖSE: HAKİM VE SAVCI SAYISI ANLAMINDA HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK

Yaz kararnamesi ile birlikte Elazığ’a yapılan atamalarla savcı ve hakim eksikliklerinin kalmadığını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Adli tatilden önce 2019 yılı yaz kararnamesiyle adliyemize 12 hakim ve 12 cumhuriyet savcısı ataması yapıldı. Bu sayıyla birlikte hakim ve savcı sayısı itibariyle yeterli hale geldik. Hakim ve savcı sayısı anlamında hiçbir eksiğimiz yok. Personel sayısı anlamında biraz eksikliklerimiz var. Ancak bununla ilgili de Adelet Bakanlığımız sınav açtı. Sınav süreci halen devam etmektedir. Birkaç ay içerisinde bu sınav süreci de tamamlandığında hakim ve savcı dışındaki diğer adli çalışan eksiğimizi de gidermiş olacağız. O zaman hizmet kalitemiz daha da artacak” dedi.

KÖSE: TAHSİS EDİLECEN BİNA İLE İNŞALLAH DAHA RAHAT HALE GELECEĞİZ

Adliye binasında yer sıkıntısı yaşadıklarını belirten Köse, “Yer anlamında bir sıkıntımız var. Adlyemizde artan hakim ve savcı sayısı ve yeni kurulan mahkemeler ile birlikte mevcut adliye binamız şu anda yetersiz hale gelmiştir. Ancak bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halen adliyemizin karşısında bulunan İl Özel İdaresi’nin eski binasını biz il özel idaresinden, valilikten ek bina olarak tahsisini istedik. Üst üç kat adliyemize tahsis edilmiş durumdadır. Bu tahsisten sonra binanın adli hizmetlerin kullanımına uygun hale getirilebilmesi için ufak tefek tadilat yapacağız. Bu tadilatı yaptıktan sonra buradaki bir kısım birimleri oraya taşıyacağız. O zaman yer anlamında da daha rahat hale geleceğiz inşallah. İlk planda icra müdürlüklerini taşımayı planlıyoruz. Şu anda 3 tane icra müdürlüğümüz var faaliyet gösteriyor. Burada icra müdürlüklerinin yer anlamında da darlığı var. İcra müdürlüklerini oraya taşıdığımızda yer kalırsa 1 ya da birkaç mahkemeyi, veya başka birimleri de oraya taşıyabiliriz. İcra müdürlüğünü yerleştirdikten sonra. Böylece burada da icra müdürlüklerinin boşalttığı mekanlara diğer sıkışık durumda bulunan birimlerin kaydırılması söz konusu olacak. Bu şekilde inşallah daha rahat hale geleceğiz” ifadelerine yer verdi.

KÖSE: BU SÜREÇ BU ŞEKİLDE GİTTİKÇE DOSYA SAYILARI AZALMAK SURETİYLE DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Başsavcısı Köse, “Devletin bekası için tek bir terör örgütü üyesi bile işlemsiz kalsa bu zafiyettir. Dolayısıyla biz devlet olarak, adli olarak sonuna kadar gideceğiz. Ancak tabi ki o ilk darbe teşebbüsünden hemen sonraki süreçte zaten devletimiz hızlı bir refleks göstermişti. Adliyelerde bu anlamda çok yoğun çalıştılar. FETÖ soruşturmalarını belli bir aşamaya getirdik. Şu anda soruşturma anlamında bir hayli iş yaptık. Merhale kat ettik. Soruşturma sayılarımız şu anda düşmüş ve azalmış durumda. Çünkü soruşturmalarını bitirdik, davalarını açtık. Mahkemelerde yargılamalar devam ediyor. Mahkemelerimiz de artık yavaş yavaş yargılamaları bitirdi, bazı dosyalarla ilgili kararlarını verdiler. Üst mahkeme süreci devam ediyor. Bazı dosyalarla ilgili karar aşamasındalar. Adli yılın başlangıcı ile birlikte mahkemelerimizde yoğun bir tempo ile bu dosyaları karara çıkaracaklar. Bu süreç bu şekilde gittikçe dosya sayıları azalmak suretiyle devam edecek” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL