Elazığ’da faaliyet gösteren Banka Şubelerinin Müdürleri ile KOSGEB Finansal Desteğinin uygulanması hakkındaki değerlendirme toplantısı yapıldı.

ARSLAN: TÜM RAPORLARIN HAZIRLANMASINI SAĞLADILAR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “KOSGEB destek paketi de bunlardan biriydi. Önce destek paketi vardı sonra ona ilaveten üretici firmaların da dahil olduğu bir yeni paket daha açıklandı. Geçtiğimiz hafta da değerli üyelerimizin teminatlandırma problemini çözebilme adına kredi garanti fonunun da sürece dahil olmasıyla birlikte teminatlandırmada da gerçekten tüm üyelerimizin ve tüccarlarımızın yanında olma adına devletimizin tüm kurumları, finans kurumları üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiş oldu bu destek paketi için. Bizler tüm oda ve borsalarımız, diğer meslek odalarımız bu paketin içinde olan öncelikle hasar tespit raporlarının hazırlanması noktasında KOSGEB il müdürlüğümüzle birlikte sanayi il müdürlüğümüz, ticaret il müdürlüğümü çok değerli, çok yoğun çalışmalar yaptılar. Gece gündüz demeden tüm ekipler iş dünyamızın bu destek paketinden en iyi şekliyle, en hızlı şekliyle istifade etmesi adına tüm raporların hazırlanmasını sağladılar. Ve o raporların hazırlanmasından sonra onay süresince kolaylık sağlayan değerli Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Beyefendiye de ayriyeten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: BANKALARA ULAŞIP BU DESTEK PAKETİNDEN FAYDALANACAKLAR

Başkan Arslan, “Önümüzdeki birkaç gün içinde bankalara KOSGEB veri tabanına dahil olan firmalarımız eğer hasar tespit raporlarını oluşturdularsa gerekli işlemlerini yaptılarsa onlarla birlikte bankalara ulaşıp bu destek paketinden faydalanacaklar. Bunların limitleri, ödeme koşulları bankalarımızda gerekli bilgilendirmeler bununla alakalı yapılacak” şeklinde konuştu.

Kosgeb’in deprem sonrasın işletmecilerin ihtiyaçlarını giderme adına uygulayacağı paket, KOSGEB Finans Dairesi Başkanı Haşim Karaman tarafından açıklandı.

KARAMAN: BANKALARIMIZA MÜRACAAT ETMEK SURETİYLE BU DESTEKTEN FAYDALANACAKLAR

Başkan Karaman, “Burada bu deprem felaketinden zarar gören ve bunu belgeleyen işletmelere bu destek veriliyor. Ancak yine diğer bir farklılık şu; daha önceki uygulamalarımızda zarar görenden hasar tespit raporu istiyor idik yeni uygulamamızda valiliğimizin ve kaymakamların gönderdiği listeyi esas alıyoruz. Bu da vatandaşımız açısından önemli bir kolaylık, bankalarımız açısından, yığılma açısından da yine ayrı bir kolaylık. Yani valiliğimizin hasar tespit listesinde ismi olan zarar gören tüm işletmeler herhangi bir evrak getirmeye ihtiyaç kalmaksızın direk bankalarımıza müracaat etmek suretiyle bu destekten faydalanacaklar” dedi.