Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Kanal Fırat Ekranlarında yayınlanan Moderatör programına katılarak, göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kovancılar ’da alt ve üst yapı, sosyal ve kültürel çalışmalarla ilçeyi geleceğe hazırladıklarını ifade eden Akpınar, çalışmaları vatandaşların desteği ile yaptıklarını söyledi.

HACI AKPINAR “ATIK SULARINI ARITIP BÖLGEMİZ SULARINI TEMİZLEYECEĞİZ”

Kovancılar ve Palu ilçesi ile birlikte Elazığ Valiliği destekleriyle atık su arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili bilgi de veren Akpınar, projenin tamamlanmasıyla atık suların temizleneceğini söyleyerek “ Palu İlçemiz ve Elazığ Valiliği ile birlikte bölgenin atık sularını arıtacak, atık su tesisinin geldiğimizden günden beri çalışmasını yapıyoruz. Yerini netleştirdik, yerini aldık. Palu Belediyesi ile birlikte ortaklaşa aldık. Projesini hazırladık. Şuan da inşaatına geçeceğiz. Geçen gün sayın valimiz ile de bu konuyu istişare ettik. Kovancılar Belediyesi, Palu Belediyesi ve Elazığ Valiliği, İl Özel İdare ile birlikte yaklaşık alanda 50 bin nüfusa yakın bir nüfus var. Atık sularını arıtıp bölgemiz sularını temizleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 HACI AKPINAR “KOVANCILARI GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM”

Kovancılar İlçesinde bulunan sulanabilir arazilerin bir kısmının yakın gelecekte sulanabilmesi için belediye olarak çalışma yaptıklarını kaydeden Akpınar: “Benim en büyük hayallerimden biri arazilerin sulanması. Ben fabrika istemiyorum, araziler sulanırsa 10 fabrikaya bedeldir” diyerek “ Ben Kovancıları gerçekten çok seviyorum. İnsanlarımız bunu fark ediyor zaten. Bu hizmetleri sunarken bazıları etkilenmiş olabilir olumsuz yönde. Ama biz Kovancıların geleceği için yapmak zorundayız biz bunu. Kovancılara daha yapacağım epey işler var. Arıtma tesisini bitireceğiz inşallah. Bölgenin sulanmasını gerçekleştireceğiz. Programın başında 250 dönüm sulanabilir arazimiz vardı. Biz yakın gelecekte 50 bin dönümünü Kovancılar ovasını sulayacağız. Cazibeli su ile. Bunu bitirmeye çalışacağım” diye aktardı.