Kovancılar Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansının hazırlamış olduğu SOGEP kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Kovancılar kadınları hindi yetiştiriyor projesi için start verildi.

Proje kapsamında ilçede gerçekleştirilen toplantıya Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, Kovancılar Belediye başkanı Hacı Akpınar, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu proje kapsamında hindi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve gelir getirici faaliyet haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

YOĞUNLU: GELİR GETİRİCİ FAALİYET HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “2022 yılı Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kovancılar Kadınları Hindi Yetiştiriyor projesinin koordinasyon toplantısın gerçekleştiriyoruz. proje kapsamında hindi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve gelir getirici faaliyet haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda belediyemiz buradaki potansiyeli görüp projelendirip özellikle kırsal alandaki kadınlarımıza gelir getirecek faaliyete dönüştürmek üzere projelendirip bize sundular. Bizlerde kırsal alanda bulunan 18-35 arası kadınlarımız başta olmak üzere bunlara yem desteği, suluk desteği vereceğiz” dedi.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar 50 dezavantajlı aileye verilecek destek sonrası hindiler yetiştikten sonra alım garantisini belediyemiz ve proje ortakları tarafından gerçekleştireceğiz” dedi.

AKPINAR: İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Akpınar, “Kovancılar kadınları hindi yetiştiriyor projemizi bugün bir fiil başlatmış bulunuyoruz bu projemiz dezavantajlı sosyal yardıma muhtaç ailelere yönelik projemiz 18-35 yaş arası bu ailelerimize özellikle 50 dezavantajlı ailemize 100 hindi palazı yem ve suluk desteği vererek bunların yetiştikten sonra alım garantisini belediyemiz ve proje ortakları tarafından gerçekleştireceğiz. Amacımız buradaki insanlara kültürümüzde de hindi yetiştiriciliği ön plandaydı ailelerimize ekonomik destek vererek projemiz ile birlikte sosyal yardımlaşmaya muhtaçlıklarını azaltmak amacımız burada Projemiz ile birlikte ilçemizde dezavantajlı kadınlar hem hindi yetiştirmesi ile istihdam oluşturacak hem de ev ekonomilerine katkıda bulunacak. Emek ve desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, İlimiz Milletvekillerine, Sayın Valimize, İlçemiz Kaymakamına, Kalkınma Ajansları Genel Müdürüne, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli projede emeği geçenlere teşekkür etti.