Kurulacak olan gençlik merkezinin temeli Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, FÜ Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, bazı kamu, kurum müdürleri, ilçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla atıldı.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar temeli atılan gençlik merkezinin gençlere ve bölgeye hayırlı olmasını dilerken, “Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Burada kapalı spor salonumuz, bir futbol sahamız, meslek yüksekokulumuz ve 2017 programına alınan KYK yurtlarımızın bu yıl inşallah ihalesi gerçekleştirilecek. 250 öğrenci kapasiteli bu yeni yatırımımızın da memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni planladığımız ve ihaleye çıkardığımız 12 tane semt sahamız inşallah Ağustos ayının sonuna kadar hizmet açılacaktır” dedi

İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu gençlere yapılan yatırım en güzel yatırım olduğunu dile getirirken, yapılan yatırımda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

“Kovancılar Büyüyen İlçelerimizden Bir Tanesi”

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Milletvekili Metin Bulut Kovancılar ilçesinin Elazığ’ın büyüyen bir ilçesi olduğuna değinerek, “Bugün böylesine güzel bir tesisin temelini atmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Kovancılar ilçesi genç nüfusu çok fazla olan büyüyen ilçelerimizden bir tanesi, netice bu tesis sadece gençlik merkezi olmayacak spor tesisi olacak. İçinde plastik sanat oyunlarının oynanacağı, pek çok sanat dallarının olacağı bir alan olacak. Gençlik inşallah buradan faydalanacak. Gençlik ne kadar faydalanırsa ülke o kadar faydalanmış olur. Bizler gençliği önemsiyoruz. Ne kadar önemsediğimizi anayasa değişikliğinde seçim yaşını 18 yaşına indirip gösterdik. Gençliğin önündeki bütün siyasi engelleri kaldırmış olduk. Daha temeli atılacak çok tesis var. Allah nasip ederse bunların hepsinin temelini atacağız ve bittiği zamanda açılışını hep birlikte yapacağız. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

“Ülkeyi Gençler İçin İnşa Etmek Zorundayız”

Temelini atıkları gençlik merkezinin hayırlara vesile olmasını isteyen TBMM Başkanlık Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Bir ülkede gençliğe yatırım yapılmamışsa, geleceğe dair bir perspektif yoktur. Ülkeyi gençler için inşa etmek zorundayız. Eğer bugüne dair yaptığımız hizmetler onlara bir şey anlatmıyorsa, bu geleceğimiz olmayacak demektir. Bu açıdan Ak Parti hükümetleri döneminde özellikle gençler ve çocuklar için projeler gerçekleştirdik ve tesisler kazandırdık. Bir ülkede yine önemli olan bir şey akıl sağlığı ve beden sağlığıdır. Akıl sağlığı konusunda demokratik bir iklim oluşturmak. Bir özgürlük alanı oluşturmak. Gençlerin ve orada yaşayan insanların üretim faaliyetinin alt yapısıdır. Bunun için çok ciddi düzenlemeler yaptık. Bugün ülkeyi devir aldığımız noktadan çok daha önemli bir noktaya getirdik. İşte beden sağlığı da aklı destekleyecek bir olgudur. Bu tür tesislerin bu amaçla inşa edildiği ve bu ülkenin geleceğinin bunlar üzerinden şekillendiği gerçeği siyasi perspektif olarak bütün Ak Parti hükümetinin programlarındadır. Kovancılar hakikaten gelişmekte olan bir ilçemiz, bulunduğu konum itibariyle ve genç nüfusuyla dolayısıyla buraya bu tarz yatırımları kazandırmamız lazım. Bunun için ilçede çok gayretle çalışan bir kaymakamımız var. Her zaman projeleri takip ediyor. Bizleri bilgilendiriyor. Bizde bunları takip etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu millet bunları hak ediyor” diyerek tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

“722 Milyon Liralık Bir Yatırım Gerçekleşti”

Bütün engellere rağmen Türkiye’nin gelişmeye devam ettiğini dile getiren Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 2016 yılı çok büyük bir badireyi atlattığımız bir yıl, bu hain darbe girişimine rağmen il genelinde gerçekleşen yatırım olarak söylüyorum toplam 722 milyon liralık bir yatırım gerçekleşti. Bu sene, bugün öğleden sonra koordinasyon toplantısını da yapacağız. Bu sene ilimiz için ön görülen toplam yatırım tutarı 1 milyar liranın üzerindedir. Bunlardan şüphesiz Kovancılar’da hissesini alıyor. Tabi bütün bu yatırımların ilimizle ve ilçemizle buluşturulmasında sayın milletvekillerimizin gayretli bir şekilde çalışmalarının çok büyük bir payı var. İnşallah Kovancılar ilçemiz önümüzdeki dönemde çok daha gelişecek ve kalkınacak. Çalışkan bir kaymakam ve belediye başkanımız var. Önümüzdeki dönemde çok daha büyük projeler de olacak. Palu ile Kovancılar’ı buluşturacağız, birleştireceğiz. Palu ve Kovancılar arasında her iki ilçeye birden hizmet verecek. İlk etapta 100 yataklı olarak sayın sağlık bakanımız açıklamıştı ama ihtiyaç halinde hemen 150 yataklı hale dönüştürülebilecek bir büyük ortak hastane planlanıyor. Bunu sayın sağlık bakanımız Elazığ ziyaretinde de açıklamıştı. Yine çok önemli bir yatırım olarak iki ilçeye de hizmet verecek. Yeni bir adliye sarayı da inşallah yine aynı bölgede gerçekleştirilecek. İnşallah çalışmalarımızda tamamlandığında Kovancılar’ dada tam gün eğitime geçmiş olacağız” diyerek bu sene içinde temeli atılan tesisin yapımının sona ereceğini dile getirdi.