Kovancılar’da Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Kovancılar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 2 park ile 6 adet tesisin temel atma töreni yapıldı. Törene katılan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ın doğru hedefe emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Kovancılar’da Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Kovancılar Belediyesi, yapımını tamamladığı Şükrü Kacar  ve Şehit yunus Yılmaz Parkı açılışı ile Doğalgaz Şebeke İnşaatı, Kanalizasyon Şebekesi, İçme suyu isale hattı, Kapuaçmaz mesire alanı, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı ve 12 adet Semt Sahası tesisleri için  temel atma töreni düzenledi.

Toplu açılış ve temel atma törenine; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Bingöl Valisi Ali Mantı, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, yapımı tamamlanan park alanları hakkında bilgi verdi.

“PARKLARDAN BİRİ ŞEHİT OLAN KARDEŞİMİZİN İSMİYLE YAŞAYACAK”

Başkan Akpınar, geldikleri günden bugüne kadar ilçelerin eksiklerini projelendirip hayat geçirmeye çalıştıklarını dile getirerek, “3 buçuk yıllık süre içerisinde hazırlamış olduğumuz, bir kısmını hizmete sunduğumuz bir kısmının da temelini atacağımız bugün projelerimizin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. 2 parkın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu parklardan biri şehit olan kardeşimizin ismiyle yaşayacak. Şehit Yunus Yılmaz parkı, Bağlar mahallemizde 2000 metre kare üzerinde inşa edilmiş, iller bankası destekli belediyemizin de katkılarıyla gerçekleştirilen bu parkımız iki mahallemize direk hizmet vermektedir. Şehidimizin babası da aramızda. Kendisini ve ailesini saygıyla selamlıyorum” dedi.

“2. PARKIMIZ ŞÜKRÜ KACAR PARKIDIR”

Akpınar, ikinci parkın ise Çaybaşı mahallesinde Şükrü Kacar parkı olduğunu bildirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu isim ilçemizin eğitimine ve Elazığ’ın şekillenmesinde çok emeği geçmiş eğitimci-yazar saygıdeğer hocamızındır. Bu parkımızın büyüklüğü 5 bin 300 metrekaredir. 3 mahallemiz, 2 okulumuz, 1 devlet hastanemiz, 3 tane öğrenci yurdumuz bu parktan direk faydalanmaktadır. Parkın yapımında Kültür Bakanlığımızın, Malatya Yeşilyurt Belediyemizin, Adana Yüreğir belediyemizin ve belediyemizin iş birliği ile inşa edildi. Proje bedeli 870 bin lira. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.”

Akpınar yaptığı konuşmada, temeli atılacak 6 projenin olduğunu söyledi ve projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“İLÇEMİZE YIL ATLATAN PROJEDİR”

“Bunlardan biri ilçemize yıl atlatan doğalgaz projesidir. Bu projeye geldiğimizden beri emek vermekteyiz. Vekillerimizin, valilerimizin, il başkanlarımızın çok emeği geçti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Doğalgaz nasip olursa 3 ilçemizde yapılacak. Kovancılar, Karakoçan ve Palu’da. Bu yıl ilçemizde 1 mahalleye 7 buçuk kilometre hat geçilecek. Şu anda hattın yüzde 50’si döşenmiş durumdadır.

“KANALİZASYONLAR BU YILBAŞINA KADAR BİTMİŞ OLACAK”

İkinci temelini atacağımız projemiz kanalizasyon projemizdir. Yıllardır ilçelerimizin bazı mahallelerinde çağ dışı uygulamaları bitirmek için iller bankası bölge müdürlüğü ve genel müdürlüğünün nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda 20 kilometre, yaklaşık 5 milyon bedelli kanalizasyonumuzun temelini bugün atacağız. Bitim süresi 1 yıldır. Yeni mahallemizin tamamında, Çaybaşı mahallemizde, Bahçelievler mahallemizde, Fatih mahallemizde, Bağlar mahallemizde ve İsmetpaşa mahallemizde eksik bulunan bütün kanalizasyonlar bu yılbaşına kadar bitmiş olacak.  

“İÇME SUYUMUZ ARTIK MODERN, TEMİZ BORULARDAN GELECEK”

Başka projemiz içme suyumuz. İçme suyumuz artık modern, temiz borulardan akıp musluklarımıza gelecektir inşallah. Artık ekonomik ve sağlık ömrünü dolduran bu borular devre dışı bırakılacaktır. Bunun maliyeti de yaklaşık 1 milyon 600 bin TL’dir. İnşaatı şu anda yüzde 60 seviyededir.

Diğer temelini atacağımız projemiz ruhsatlı canlı hayvan pazarı. Yaklaşık 2 milyon 100 bin TL bedelli bir projedir. Bu projemiz 4. ayda bitecek.

“BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ PROJELER” 

Temelini atacağımız bir diğer projemiz 12 tane semt sahası. Bu semt sahalarımızın finansını Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Spor Toto teşkilat başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. 5 tane futbol sahası, 5 tane basketbol-voleybol sahası, 2 tane tenis kortu. Biz bunları özellikle her mahallemize yaymaya çalıştık. Bunlar 1 ay içerisinde hizmete açılacak. Bunlar çok önemli projeler.

Temelini atacağımız başka bir projemiz Kapıaçmaz mesire alanı ve parkı projemiz. Bu projemizin genişliği 35 bin metrekare.  Bu projemizin finansını yüzde 50 oranında Fırat Kalkınma ajansımız, yüzde 40 oranında belediyemiz, yüzde 10 oranında da Kültür Bakanlığı destekleriyle bitirmiş olacağız.

Burada 2 tane de self sahası yerleştireceğiz. Bunun da tamamlanma oranı şu anda yüzde 60’ın üstündedir. 1 ay içerisinde tümünü hizmete açacağız.

“ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERMEKTEDİR”

Temelini attığımız projelerimizin yanı sıra ilçe merkezinde lavabo ve WC ihtiyaçlarını karşılamak için uzun süredir ihtiyaç duyulan lavabo ve WC’yi inşa ettik. Şu anda engelli tuvaletleri ve lavaboları olmak üzere tümünü hizmete açmışız. Temizliği, masrafları belediyemiz tarafından karşılanmakta. Ücretsiz olarak da hizmet vermektedir.

“TÜM KÖYLERE HİZMET SUNACAK”

Temel atma seviyesine henüz ulaşmamış atık su arıtma tesisimiz iller bankası aracılığıyla yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da yakın zamanda hizmete sunacağız. 100 bin nüfusa hizmet edecek bu atık su arıtma tesisi bölgemizde hinterlandı bulunan tüm köylere hizmet sunacak. Bunun inşallah 2018 yılında temeli atılacaktır.

“İLÇEMİZİN KANAYAN BİR YARASIDIR”

Bir başka projemiz, projesi bitip imza aşamasında olan Kapıaçmaz dere ıslahımızdır. Bu ilçemizin kanayan bir yarası. Bunun da 2018 yılında inşaatına geçilecektir.

Başka bir projemiz cazibeli içme suyu. Bu da Hamzabey barajından, Devlet Su İşleri ve Elazığ Belediyesi ile yaptığımız protokol neticesinde arıtılmış 25 litre suyu 2018 yılı Haziran ayında ilçemizde musluklarımızdan akmış olacak.

İŞTE 2017 PROGRAMINA ALINIP BÜTÇESİ AYRILAN PROJELER

Kredi yurtlar kurumuna ait 250 kişilik kız erkek öğrenci yurdu sosyal tesisi şu anda inşaat projesi çalışmaları bitmek üzeredir. 2018 yılı içerisinde inşaatı yapılacaktır.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi inşaatımız da 2017 programına alındı. Şu anda ihale hazırlıkları devam ediyor.

İlçe Tarım binamız 2017 programına alındı.

200 kişilik Orta öğretim kız öğrenci yurdu 2017 programına alındı.

En önemlisi 2 ilçemize de hitap edecek bölge adliyesi ve bölge hastanesinin müjdesinin bize verilmesi. Bölge adliyesi 2017 programına alındı. Bölge hastanesi de inşallah programa alınır.

Bunlar dışında 16 derslikli imam hatip lisesi, 24 derslikli imam hatip ortaokulu, 12 derslikli ortaokulumuz hizmete başladı.

AKSA Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Resul Korkmaz ise, Kovancılar İlçesi’nin 2017 yılı içinde doğalgaza kavuşacağını söyledi.

“BİN 200 ABONE KASIM AYINDA DOĞALGAZI KULLANMAYA BAŞLAYACAK”

Korkmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kovancılar, 2017 yılı içerisindeki doğalgaza kavuşacak ilçelerinde bir tanesi. Kovancılar ilçesinde bu sene yaklaşık 7 buçuk kilometrelik yatırım yaparak, 4 buçuk kilometre abone hatları yaparak yaklaşık bin 200 aboneye ulaşmak istiyoruz. Bin 200 abone bu sene doğalgazı inşallah Kasım ayı içerisinde kullanmaya başlayacak.”  

Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu, ilçede görev yapanlara ve il yöneticilerine hizmetleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, AK Parti’nin hizmet etme yolun temel atma törenleri yanında toplu açılış geleneğini de getirdiğini belirterek; AK Parti sadece illerde değil, ilçelerde de toplu açılış ve temel atma törenleri gerçekleştiriyor” diye konuştu.

“BİZ AÇILIŞLARLA BU İŞİ TAÇLANDIRMAYA BAŞLADIK”

Milletvekili Bulut, konuşmasında şunları söyledi: “Geçmişte baktığınızda sadece temel atma törenlerinin yapıldığı bir ülke vardı. Biz bundan vazgeçtik. Biz sadece temel atma törenleri yapmadık. Biz açılışlarla bu işi taçlandırmaya başladık. Daha sonra bu açılışlar o kadar fazla oldu ki, açılışların hepsi toplu açılışlara dönmeye başladı. O kadar çok iş, icraat yapıldı ki hepsini tek tek açmak çok fazla zaman alacağı için toplu açılışlar düzenlenmeye başladı. Allah’a hamd olsun sadece illerde değil artık bugün ilçelerde de hem toplu temel atma törenleri hem de tolu açılışlar yapılıyor. Özellikle dünyanın ve Ortadoğu’nun olağan üstü bir süreci yaşadığı dönemde her şey olağan bir şekilde gidiyorcasına hizmetler devam ediyor. Bundan dolay Allah’a hamd ediyorum.”

“EN ÖNEMLİ ŞEY VATANDAŞIN İRADESİYLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR SİYASET ANLAYIŞININ BİRLİKTE YÜRÜMESİDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, göreve geldiklerinde “Elazığ’ı bütün olarak planyacağız” söylemlerini hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: “Bütün ilçeleri ile master plan çerçevesinde aynı, adil, eşit hizmeti yansıtmaya çalışacağız. Bunu da gerek yerel yöneticilerimizle gerek atanmış bürokrasimizle gerekse milletvekili arkadaşların koordinesiyle bugünlere kadar getirdik. Bugün bu hizmetlerin sonucunu Kovancılar ilçemiz çok net olarak biliyor. Burada açılışı gerçekleşecek olan hizmetlerde merkezi idarenin yerel yönetime çok ciddi katkıları oldu. Bunları yaparken en önemli şey vatandaşın iradesiyle bütünleşmiş bir siyaset anlayışının birlikte yürümesidir. Eğer bu böyle olmamış olsaydı 15 yıllık iktidar sürekli artan bir destekle devam etmezdi.”

“DEVLET HASTANESİ VE ADLİYE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Serdar, Palu-Kovancılar arasına yapılacak devlet hastanesi ve adliye sarayı çalışmaları hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Palu, Kovancılar bölge hastanesi her iki ilçeye ve hinterlandındaki diğer ilçelere de hizmet verecek bir hastane. Geçen hafta Sağlık bakanıyla bu görüşmeyi de yaptık. Teklifi 2018 programına yapıldı. Burada yer tahsis işlemlerine ilişkin problemler giderildiğinde önümüzdeki yıl onun temelini atmış olacağız. Palu, Kovancılar adliyesi olarak isimlendireceğimiz adliye bölgeye hizmet verecek. Hem Kovancılar’da hem Palu’da iki adliye olması yerine ortada tek adliye olarak hizmet verecek. Belki ileride de çapı genişleyebilecek. Bir adalet merkezi olması için teklifimizi yaptık o da 2017 programında. İncelemeleri gelip yaptılar. Orada da yer tahsis problemi çözüldüğü zaman inşallah onun temelinim bu yıl içinde atmış olacağız.”    

“DOĞRU HEDEFE, EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Elazığ’ın hedefleri olan bir il olduğunu ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, özellikle tanıtım noktasında atağa geçildiğini söyledi. Kaldırım, “Doğru Hedefe, emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaldırım yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Elazığ’ın hem ulusal hem de uluslararası düzeyde markalaşması, tanıtımı ve bir cazibe merkezi olması noktasında güzel çalışmalar var. Güzel projeler, etkinlikler var. Burası önemli bir tarım hayvancılık havzası. Özellikle biz bu 3 ilçeye hitap eden havzanın organik ve doğal üretim noktasında gelişmesini arzu ediyoruz. Bu noktada odaklanmasını, tematik çalışmasını arzu ediyoruz. Buranın doğru yönünde, doğru stratejisinde olduğunu düşünüyoruz. Burası çok önemli tarım ve hayvancılık merkezi olacak. Üretim başladığında, ilk üretim ardından ikinci üretim ve katma değer sağlayan üretim gelecektir.

Burada yapılan ruhsatlı canlı hayvan pazarı çok önemli devamında gelecek yatırımlar da çok önemlidir. Bu açıdan tarım ve hayvancılıkta cazibe merkezi olacaktır. Bu proje değe katan bir projedir.”

Kuranı kerim ve edilen duanın ardından törene katılan protokol üyeleri, toplu açılışı gerçekleştirerek; 6 tesisin de temelini attılar.

  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hatice Atagul
Hatice Atagul - 6 yıl Önce

Benim adım Bayan Hatice Atagül. Ankara'da yaşıyorum ve bugün çok mutlu bir kadınımdır? Hayatımı ve ailemi değiştirebilecek olan herhangi bir Kredi veren kuruluşun kredi talep eden herkese danışacağını söyledim. Bana ve aileme mutluluk verdiklerine göre, 250,000.00 TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı 3 çocuğa sahip bir dul olarak hayatımı başlatmak için bu dürüst ve ALLAH'tan korkan kredi borç verme şirketinden çevrimiçi olarak 250.000 TL Türk Lirası borç ile yardım ettim, onlar gerçekten İnsanlardan korkan İnananlar, Saygın bir kredi şirketidir.

Geçen hafta onlardan borcumu ödediğim için çok mutluyum. Krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi% 100 geri ödemekten mutlaka lütfen onlarla iletişime geçin ve lütfen Bayan Hatice Atagül'nun sizi onlara yönlendirdiğini söyleyin.

Whatsapp: +15184181390
E-posta yoluyla iletişim kurun: [email protected]

FAST SERVICES
FAST SERVICES - 5 yıl Önce

Hızlı fırsat!

D.E.A Uluslararası Kredi Ticaretinde (ILT) iyi, güvenilir, güvenilir ve güvenlidir. Lütfen acil bir kredi teklifi almak için bu fırsatı kaçırmayın,% 3'lük bir oranla% 3'lük düşük bir oranla gelmek için 2019'dan 2029 yılına kadar doğru bir yatırım başlatmak çok zor. Emaill: ([email protected]) VEYA ([email protected])% 100 garantilidir. Uluslararası banka havalesi bankası çok hızlı ve güvenlidir, bu yüzden bu fırsatı kaçırmayın

HIZLI HİZMETLER BÖLÜMÜ.
Web sitesi: www.fastloansfinancing.com
E-posta: [email protected]
Tel: +1 470 673 4561

FAST SERVICES
FAST SERVICES - 5 yıl Önce

D.E.A Uluslararası Kredi Ticaretinde (ILT) iyi, güvenilir, güvenilir ve güvenlidir. Lütfen acil bir kredi teklifi almak için bu fırsatı kaçırmayın,% 3'lük bir oranla% 3'lük düşük bir oranla gelmek için 2019'dan 2029 yılına kadar doğru bir yatırım başlatmak çok zor. Emaill: ([email protected]) VEYA ([email protected])% 100 garantilidir. Uluslararası banka havalesi bankası çok hızlı ve güvenlidir, bu yüzden bu fırsatı kaçırmayın

pluto trust corporation
pluto trust corporation - 4 yıl Önce

biz pluto güven şirketiyiz,% 3 faiz oranında kredi sunuyoruz. kredi arıyorsanız, daha fazla bilgi için bize ulaşın.
e-posta: [email protected]
Whatsapp: +1 (847) 453 9904

pluto trust corporation
pluto trust corporation - 4 yıl Önce

İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
İletişim:
e-posta: [email protected]
whatsapp: +1 (847) 453 9904

jean crouze
jean crouze - 4 yıl Önce

Ciddi kişi arasında kredi teklifi benim adım Crouze Jean Ekonomik operatör
Herhangi bir ciddi kişiye% 2 oranında 2.000 € ile 5.000.000 € arasında değişen özel kısa ve uzun vadeli krediler veriyorum. Daha fazla bilgi için e-posta veya whatsapp ile bana ulaşın:
E-posta: [email protected]
Whatsapp: 0033677865990
Teşekkür ederim

iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com
[email protected] - 2 yıl Önce

Assalamu-alaikum wa-rehmatullahi wa-barakatuhu

Merhaba...........
Türk kardeşlerim, sizi Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla selamlıyorum>>>> hepinize iletmek istediğim çok önemli bir mesajım var ve bu hem sağlığınız hem de finansal zorluklarınızla ilgili.
>>>
Ödünç almak istediğim parayı bana ödünç verebilecek bir borç veren olduğunu öğrendiğimde para yüzünden böbreğimi satma yönündeki zihinsel yönelimimi değiştirdim ve bu borç veren birçok Türk ve diğer Asyalı müşteriye yardımcı oldu ve bunun ötesinde aşağıdaki hizmetleri sağladı. ::

Hizmetleri aşağıdakileri içerir:

*Bireysel kredi *Garantili Krediler *Maaş günü kredileri *Öğrenci kredileri
*Ticari Krediler *Otomobil Kredileri *Kredi Çözümleme *Geliştirme Kredileri *Borç Konsolidasyon Kredileri *İşletme Kredileri *Eğitim Kredileri *İpotek Kredileri *Konut Kredileri *Kredi Yapıcı Kredileri *Küçük İşletme Kredileri *Rehin Dükkanı Kredileri *Tekne Kredileri *Ticari Araçlar (Karavan) krediler

Yukarıdaki seçeneklerden [*Borç Konsolidasyon Kredileri] için başvurdum çünkü çok borçluyum ve kredim olarak [850.000.00TL] tutarını alabildim, böylece hepsini ödeyebildiğimi size tasdik edebilirim. hem faturalarım hem de kendime çok kazançlı bir iş kurdum.


Şirket___[ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY]
e_mail________[[email protected]]
Web sitesi[https://iskandalestarikred.wixsite.com/iskandarlestariloans
WhatsApp___[+6282274045059]

iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com
[email protected] - 2 yıl Önce

Assalamu-alaikum wa-rehmatullahi wa-barakatuhu

Merhaba...........
Türk kardeşlerim, sizi Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla selamlıyorum>>>> hepinize iletmek istediğim çok önemli bir mesajım var ve bu hem sağlığınız hem de finansal zorluklarınızla ilgili.
>>>
Ödünç almak istediğim parayı bana ödünç verebilecek bir borç veren olduğunu öğrendiğimde para yüzünden böbreğimi satma yönündeki zihinsel yönelimimi değiştirdim ve bu borç veren birçok Türk ve diğer Asyalı müşteriye yardımcı oldu ve bunun ötesinde aşağıdaki hizmetleri sağladı. ::

Hizmetleri aşağıdakileri içerir:

*Bireysel kredi *Garantili Krediler *Maaş günü kredileri *Öğrenci kredileri
*Ticari Krediler *Otomobil Kredileri *Kredi Çözümleme *Geliştirme Kredileri *Borç Konsolidasyon Kredileri *İşletme Kredileri *Eğitim Kredileri *İpotek Kredileri *Konut Kredileri *Kredi Yapıcı Kredileri *Küçük İşletme Kredileri *Rehin Dükkanı Kredileri *Tekne Kredileri *Ticari Araçlar (Karavan) krediler

Yukarıdaki seçeneklerden [*Borç Konsolidasyon Kredileri] için başvurdum çünkü çok borçluyum ve kredim olarak [850.000.00TL] tutarını alabildim, böylece hepsini ödeyebildiğimi size tasdik edebilirim. hem faturalarım hem de kendime çok kazançlı bir iş kurdum.


Şirket___[ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY]
e_mail________[[email protected]]
Web sitesi[https://iskandalestarikred.wixsite.com/iskandarlestariloans
WhatsApp___[+6282274045059]

SIRADAKİ HABER

banner137