Mollakendi Güntaşı köyünde işadamı Mehmet Doğan tarafından iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, İşadamları ve köylüler katıldı.

Evliyalar Diyarında İftar

İftar programını düzenleyen İşadamı Mehmet Doğan, “Geçen yılda düzenlediğimiz iftarımızı bu sene biraz daha farklı şekilde düzenledik. Bu sene il protokolümüz bizleri kırmadılar. Köylülerimizle bir araya gelmekten yana olduklarını söylediler bizi onure ettiler. Köylülerimiz yine bizleri kırmadılar ve geldiler. Mollakendi beldesi Güntaşı köyündeyiz. Burası tarihi bir yer, evliyalar diyarıdır. İki tane büyük zatıyla bilinen bir yer burası” ifadelerini kullanarak iftar programına katılan herkese teşekkürlerini bildirdi.

“Gönülleri ve Kalpleri Bir Araya Getiriyor”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yolda gelirken bazı yerlerde durarak sohbet ve muhabbetler ettik. Buralardaki iftarların mahiyeti, içeriği çok daha farklı oluyor, gönüller ve kalpler birleşiyor. Dolayısıyla bugün burada hemşerilerimizle, köylülerimizle bir arada olacağız” ifadelerini kullandı.

“Eski Ramazanlara Gitmiş Olacağız”

Köylülerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Benim için çok anlamlı iftarlardan olacak. Yani bu otel salonlarında veya düğün salonlarında yapılan iftarların aksine açık arazide köydeki insanlarımızla beraber bir arada eski ramazanlara gitmiş olacağız. Benim içinde bir nostalji olacak” diyerek davetlerinden dolayı Güntaşı köyü halkına teşekkürlerini bildirdi.

“Komşuluk ve Dostluğun Hakim Olduğu İftar”

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Gerçekten çok güzel bir ortamdayız. Tabi hafta içi Ankara’da olduğumuz için bu güzellikleri tatma imkanımız ve şansımız yok ama hafta sonları Elazığ’da değişik mahalle ve mekanlarımızda iftar programlarına katılıyoruz. Hakikaten ama en güzeli mahallelerde sokaklarda yapılan, komşuluk ve dostluk ilişkilerinin daha hakim olduğu iftarlar ramazanın ruhuna çok daha uygun paylaşmanın daha da hissedildiği çok önemli organizasyonlar oluyor. Bunları bu şekilde yaşatmak lazım” ifadelerini kullanarak paylaştıkça mutlu olan bir toplum olduğumuzu ve bunu kaybetmememiz gerektiğini belirtti.

Diğer Aylara Örnek Ay Ramazan

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, bu ramazan ayında lüks iftar sofralarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatarak, “Ramazanın bereketi, rahmeti ve mağfireti inşallah kalan 15 günlük süreç içerisinde de insanlarımız ramazanın bereket, rahmet ve mağfiretinden istifade edeceklerdir. Ramazan aynı zamanda paylaşmanın, huzurun, barışın, sükûnetin çok yoğun yaşandığı aylardır. Diğer tüm aylara örnek olması gereken bir aydır. Biz sadece insanların bedeni yeme içmelerinden ayrılmaları olarak görmüyoruz. Ramazan aynı zamanda bedenin arındığı gibi ruhunda arınmasını sağlayan bir aydır. Bugün köy sofrasında yoğun katılımla iftarımızı açacağız” diyerek iftar sonrasında vatandaşlarla görüşerek bir araya geleceklerini belirtti.

“Vatandaşlarımızla Bir Araya Gelmek Bizimde Hoşumuza Gidiyor”

Elazığ’da ramazanın çok keyifli geçtiğinin altını çizen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “İnsanlar ramazanın bilincinde ve farkındalar. Bugünde bu köyümüzde inşallah güzel bir iftar yapacağız. Vatandaşlarımızla iftar vesilesiyle bir araya gelmek ve hasbihal eylemek bizimde çok hoşumuza gidiyor. Aynı zaman da vatandaşlarımızın dertlerini ve sorunlarını dinleme imkanı buluyoruz” ifadelerini kullanarak ramazanın genel olarak iyi gittiğini bildirdi ve “Sahurlarda da mümkün mertebe gidemediğimiz ulaşamadığımız kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz. Dünde kahraman özel harekat polislerimizleydik güzel bir sahur yaptık. Milletvekilimiz Ömer Serdar beyle beraber gittik, hem onlara moral oldu hem bizlere moral oldu” dedi.