Elazığ yeni sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili şehirdeki gündem devam ediyor. Sanayi Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi merkezden taşınacak.

Taşınması gündemde olan yerlerden biri de Malatya Yolundaki Bağdere eski adıyla Ancuz köyü bölgesi.  Ancak köy muhtarı Zülfü Ahmet Oğuz sanayi sitesinin kendi bölgelerine taşınmasını istemiyor. Gerekçelerinden en önemlisi de yapılmak istenen alanın mera alanı olması.

OĞUZ: MERAMIZI VERMEYİZ

Muhtar Oğuz, “Bizim alan mera. Dün Cebrail bey diyor ki; burası mera değil, çöl. Madem çöl geldiniz baktınız bir damla su yok. Madem geldiniz beni de çağırsaydınız. Suyun, derenin, meranın neresi olduğunu söyleyeydim. Siz kendi başınıza tek gelmişsiniz, bize haber vermeden hareket etmişsiniz. Birde her açıklamasında, “sayın vekillerimiz arkamızda, il başkanımız arkamızda, yok belediye başkanı arkamızda” diyor. Tamam arkanızda ama biz sanayiye karşı değiliz. Sanayi ile en çok işi olan biz köylüleriz. Benim bir sürü aletim var. Ben balya makinesini geçen tamir ettirdim sanayide. Ben çiftçilik yapmazsam balya makinesini niye tamir ettireyim. Bunların derdi başka. Burası daha iyidir burada yapalım nasıl olsa şehir buraya doğru gelişir yıkar bir daha yaparız. Biz sanayiye karşı değiliz ama bizim hayvancılığımızı tarımımızı da öldürmeyin. Şahısların alanları var meranın içerisinde. Belirlenen alanın her tarafı arazi. Burası sanayi olursa etrafındaki arsalardan da yararlanamayız. Gitsinler kuzey çevre yolunda organize yapılıyor, orada hepiniz bir birinize destek olun. Niye biz arada zor durumda kalalım. Mermer ocağı var. Orası geçicidir. Onlar taşını çıkarıp merayı düzeltip bize teslim edecekler. Çünkü taahhütte bulundular. Bu meradan bize yem geliyor. Bunlar devletin verdiği desteği saf dışı ediyorlar. Bu yüzden meramızı vermeyiz” ifadelerini kullandı.