25 köy muhtarı, dernek başkanları ve köy sakinleri Maden’in Gezin’e taşınması için bir araya geldi.

“İLERİYİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

Maden’in Gezin’e taşınması için gereğinin yapılmasının altını çizen Gezin Muhtarı Yılmaz Selçuk, “Bölge insanımıza iş lazım, aş lazım. Her geçen gün işsiz gençlerimiz artmakta bundan dolayı ilçemizi ve ilimizi terk etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu hususta Gezin’e taşınması halinde bölgemizin her alanında gelişeceğini ve kalkınacağını düşünüyoruz. Bizler ilçe merkezinde yaşayan hemşerilerimize gönlümüzün ve kapımızın açık olduğunu ileriyi düşünerek, çocuklarımızın geleceğini düşünerek hareket etmeleri gerektiği, devletimizin ve madenli hemşerilerimizin vereceği her karara saygı duyduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“DAHA BÜYÜK BİR İLÇE OLARAK ELVERİŞLİ OLACAK”

Kartaldere Muhtarı Taylan Şahin ise Maden’in Gezin’e taşınmasıyla göçün önüne geçilebileceğini belirterek, “Maden tabelası devam edecek şekilde taşınmasını istiyoruz. Nedeni ise köylerde boşalma, taşınma, eğitimden dolayı artık ekmek aş olmadığından dolayı Gezin’in sahil bir ilçe olacağını turistik açısından yaklaşık yazın nüfusu 30 bine kadar ulaşan bir Gezin için Maden katılımıyla daha büyük bir ilçe olarak el verişli olacağını düşünüyoruz. İnşallah devlet büyüklerimiz, milletvekillerimiz bu konuyla ilgili parti başkanlarımız bize kamuoyunda oluşturulacak bu konuyla ilgili bize yardımcı olurlarsa ki Maden Gezin’e taşınırsa Gezin, Maden olabilir, Kartaldere, Tepecik, köylülerimizi köyde tutabilirsek hem ekonomik hem tarımsal hem de hayvancılık olarak da gelişme sağlanabilir” şeklinde konuştu.

“MADEN’İN GEZİN’E TAŞINMASI HEP GÜNDEMDEYDİ”

Maden’in yaklaşık 30 yıldır bu sorunla boğuştuğunu ifade eden TÜGVA İlçe Teşkilat Başkanı Burak Düzenli, “Gezin’e gelmek isteyen, gelecek olan bütün Maden’li hemşerilerimize kapımız açıktır. Bu konuyla alakalı yaklaşık 30 yıl süreye aşkın bir süre oldu. Maden’in Gezin’e taşınması hep gündemdeydi. Fakat bu konunun üzerine şu anda fiili olarak gitmekte olan Elazığ Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım Bey’e, MASAD başkanımız Sayın Fetih Ahmet Gel Bey’e ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“Maden’in Gezin’e taşınmak için geç bile kaldık” diyen Köy Muhtarları da ilçenin taşınmasıyla birlikte gelişeceğinin altını çizdi.

Açıklamada Bulunan Köy Muhtarları ise;

“MADEN YÜZÜNDEN GEZİN BİTTİ”

Küçükova Köyü Muhtarı Celal Şimşek, “Maden’in Gezin’e taşınması gerçekten geç kaldı. Bence 30 yıl önce Maden’in Gezin’e yerleşmesi gerekirdi. 1980’de Kovancılar’ın nüfusu şu anki Gezin’in nüfusundan çok çok azdı. Bugün Kovancılar ilçemiz 23, 24 binlere ulaşmış. Maden tamamen bitmiş ve Maden yüzünden Gezin’de bitti” diye söyledi.

“MADEN, GEZİN’E GELİRSE İŞLETMELERİMİZ DAHA İYİ ÇALIŞIR”

Örtülü Köyü Muhtarı Hanifi Yaralı, “Örtülü köyünün plaj’a uzaklığı 22 kilometre Maden’e kadar 45 kilometre. Ben Maden’in Gezin’e gelmesini istiyorum. Maden, Gezin’e gelirse işletmelerimiz daha iyi çalışır” diye konuştu.

“MADEN’İN GEZİN’E GELMESİ 2 İLÇE İÇİNDE İYİ OLUR”

Altıntarla Köy Muhtarı Ahmet Tabur, “ Toplanmamızın sebebi Maden’in bir an önce Gezin’e taşınması gerekmektedir. Şahsım olarak ve yörem için Maden’in Gezin’e gelmesi Gezin için de Maden içinde iyi olur” dedi.

“SÖZDE DEĞİL, BİR EYLEM PLANI OLUŞTURULMAK LAZIM”

Sivrice Akbuğday İlçesi Muhtarı Muzaffer Bozok, “ Sivil toplum Örgütlerinin Muhtarlık bünyesinde arkadaşlarımızın, Maden’in Gezin’e taşınması konusunda fikirlerini söylemesi gayet çok güzel. Ama bu sözde değil. Bir eylem planı oluşturulması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“EĞER TAŞINIRSA KÖYLÜ KALKINIR VE GELİŞME OLUR”

Kızıltepe Köy Muhtarı Hilmi Özdemir, “Maden’in Gezin’e taşınmasını istiyoruz. Tabi ki Gezin’e taşındığı zaman bu anda bütün köylerimiz eğitim durumundan, çocuklarımızın okula gittiğinden dolayı boşalıyor. Köyler kışın boş kalıyor. Çiftçilik şu anda zayıf durumda. Eğer ki ilçe buraya taşınırsa burada bir lise açılırsa, hem 2 köylülerimizi de köyde tutma imkanımız olur. Çiftçi kalkınır. Haliyle gelişme olur. Biz bunu istiyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar, Maden’in Gezin’e taşınmasıyla turizm açısından da güzel şeyler olacağının altını çizdi. 

“KALKINMA OLARAK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Yeşilova Köyü Muhtarı Zülküf Altuç, “Maden’in Gezin’e taşınması demek, turizm olarak, tarımsal olarak her ne olursa olsun kalkınma olarak da güzel şeyler olacağına inanıyorum” diye söyledi.

“DAHA ÖNCE OLMASI LAZIMDI”

Kumyazı Köyü Muhtarı Zeynel Albayrak, “Aslında daha önce olması lazımdı. Keşke Maden’de yapılan hastane Gezin’de yapılsaydı. Çünkü bir hastamız olduğu zaman ambulansa bile yolda biniyoruz” dedi.

“İLÇEMİZDE KALKINMA ALANLARI YOK”

Cumhuriyet Köyü Muhtarı Cahit Dağdelen, “İlçemize herhangi bir tarımsal alan yok. Herhangi bir iletişimimiz yok. Herhangi bir okulumuz yok. Bir lise Gezin’de olsaydı. Biz bu hale düşmezdik. Şu anda öğrencilerimiz için mecburen merkeze gidiyoruz” diye konuştu.

“İLÇELERİN TOPARLANMASI GEREKİYOR”

Bidas Köyü Muhtarı Ahmet Örnek, “İnsanları köyde tutmamız lazım. 5 sene önce tarımda ve köyde çalışan insan nüfusu 20 milyon iken şu anda 6 milyona düşmüş. Beldelerin veya ilçelerin toparlanması gerekiyor. Acilen Gezin’in bir ilçe olması, Maden’in buraya taşınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.