Köylünün derdine ortak oldu. Talepleri ve sıkıntıları yerinde dinledi. Eller sıkıldı, köyler tek tek gezildi. Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, köy ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti.

Sözlerine amacımız köylülerin sıkıntıları ve talepleri nelerdir, yapılan işler neler yapılmayan işler neler diyerek başladı.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk “ Gezimizin amacı köylülerimizin sıkıntıları talepleri neler. Yapılan işler ne, yapılmayan işler ne. Bunları bire bir görerek ve görüşerek, konuşarak köylünün  taleplerini isteklerini tespit ettik not aldım. Bunları dönüşümüz de inşallah bu köy gezileri bittikten sonra da kurumlar ile ilgili köylünün taleplerini birer birer anlatarak onları liste halinde verip yapılması konusunda takip edeceğiz. Öncelikli takipleri muhtarlarımız yapacak. Daha sonra sıkıntıları olursa bizim il genel meclis üyemiz paki bey ile takip edecek.  Paki beyin de yapamadığı başaramadığı eksik kaldığı bir şey olursa bizde milletvekili olarak takip edeceğiz. Amacımız köylüye en iyi hizmet edebilmek. Köydeki insanlarımız talebini refah seviyesini artıra bilmek için . Sulama problemlerini yol problemlerini, elektrik problemlerini bire bir halledebilmek” diye ifade etti.

“Bir Köyde Su Yoksa Orda Durmanın Mantığı Yok”

  Milletvekili Öztürk “Bizim gezdiğimiz bu köylerde en büyük talep hepimizin de bildiği gibi son yıllarda kuraklık var. En önemli su kuyu ve sulama suyu ve yol problemi. Bizde sağ olsun köylülerimiz ile konuşarak onların en kısa zaman da su ihtiyacını içme suyu ve  sulama suyunu nasıl oturup halledebiliriz diye beraber anlaştık. Hata bizim il özel idare sekreterliği de 25 yerleşim yerin de artezyen vurarak içme suyunu halletmek ve o içme suyunu halletmek için hizmet satın aldık. Bunları da inşallah kısa zaman da  o 25 artezyen yerin de başlanırsa ben inanıyorum ki azda olsa içime suyu meselelerini halledeceğiz. Çünkü su hayat eğer bir köyde suyunuz yoksa orada durmanın mantığı yok. Elimizden gelen her türlü imkânı kullanıyoruz.  Tabi bir kısmı 2017 yılında 2018 ve 2019 yılında yapılacak var.  Bu köylülerimizin muhtarlarımızın taleplerini hepsinin bir anda yapmak mümkün değil. Biz kendileri ile zaten konuştuk. Bunu program dahilin de yapacağız. Neticede bu programların büyük bir kısmını inşallah Allah ömürde verirse maddi imkanlarda temin edilirse onun çabası ve gayreti var. Sayın valimizin ve meclis üyelerimizin ciddi gayret ve çabaları var. Maddi Kaynaklar temin edildikten sonra bunların bir kısmı temin edilecek. Bizde zaten öyle söylüyoruz muhtarlarımıza programa almak yetmiyor. Programa aldıktan sonra maddi kaynaklarını bulmak lazım” diye söyledi.

“Türkiye Genelinde Zirveye Çıktık”

Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk “ Biz köylülerime çok teşekkür ediyoruz. Çünkü köylülerimiz 11 seçim bize destek verdiler. En son 16 Nisandaki referandumda da bize büyük destek verdiler. Biz teşekkür ediyoruz. Türkiye genelinde biz zirveye çıktık. Oy oranı olarak %72 gibi  o da yeterli değil. Ondan öncede genel seçimler de de mali seçimlerde de Allah razı olsun” dedi.

Güneyçayır Muhtarı Kenan Yıldırım ise, "Bu gün ziyaretimize gelen milletvekilim Tahir Öztürk’e teşekkür ederiz. Köyümüzü ziyaret etti. İl genel meclis üyelerimiz parti üyelerimiz çok memnun olduk. Köyümüzün yapılmış yapılmamış sorunlarını dile getireceğiz, konuşacağız. Çok memnun olduk. Böyle bir milletvekilimizin köyümüze gelmesi çok büyük gurur. Çok memnun olduk teşekkür ederim" diye belirtti.