Musluklar kurudu. Ağaçlar, ot haline büründü. Temizlik için su, bidonlara koyuldu.

Ev Temizliğini bırakın, camilerde, gasil hanede dahi bir damla su bulunmaz hale geldi.

Durum böyle olunca, vatandaş mağduriyet yaşadı, geçici çözümü ise taşıma suyunda buldu.

GÖZYAŞLARI SU İÇİN AKTI

Poyraz Köyü sakinlerinden yaşlı teyze bu durumdan şikayetçi oldu ve “Suyu bazen komşular getiriyor bazen de parayla su alıyorum” diyerek göz yaşı döktü.  

MERKEZE BAĞLI POYRAZ KÖYÜ, 3 YILDIR SU SIKINTISI ÇEKİYOR

Poyraz köyü sakinlerinden Sabahattin Çiçek, “Bahçeli evlerimiz var ama biz burada 3 yıldır su sorunu çekiyoruz. Yabancılar ev aldılar, mağdur oldular. Yaşlılarımızın su kuyuları yok. Bir abdeste alıp da kendilerini temizlik konusunda dile getiremiyorlar” diyerek bu durumdan şikayetçi oldu.

Köy sakinlerinden bir başka vatandaş ise, “Köyümüzde bir cenaze olsa morg muslukları, abdest alınacak muslukları akmıyor. Cenazemizi yıkayacak suyumuz yok. Köyümüzde başlı başına su sorunu almış başını gidiyor. Su sorununu çözebilmek için sayın valimize, yetkililerimize sesleniyoruz. Biz Poyraz köyü sakinleri olarak seçimlerde AK Partiye yüzde 80 destek verdiğimiz halde terk edilmiş, kendi halimize bırakılmış bir vaziyetteyiz” diye konuştu.

“ARIZAYI GİDEREMİYORLAR”

Poyraz sakinlerinden Rahmi Gündüz de, “ 3 aydan beri suyumuz yoktur. 200 metreye yakın şebeke sondajımız var. Bundan su yok. Kuyularda su bittiği zaman, 2 hafta beklediğimizde bu su birikiyor, geliyor. Bu suya 3 aydan beri ulaşamadık. Bunda bir arıza var. Bu arızayı gidermiyorlar” dedi.

İmkanı olan köy sakini, ihtiyacını ya merkeze giderek ya da tankerlerle su taşıyarak gidermeye çalışıyor ancak, susuzluk nedeniyle köy hızla göç veriyor.

“KÖY 30 HANEYE DÜŞTÜ”

Köy sakinlerinden biri nüfusun 30 haneye düştüğünü söyleyerek, “Gitmelerinin en büyük sebebi susuzluk. Göç eden insanlarımızın çoğu da asgari ücretle çalışıyor. Su yüzünden şehre gitti ama şehirde de mağduriyet yaşıyorlar” diye yakındı ve sözlerine şöyle devam etti: “Önceden yaşanan su sıkıntısında suyu bölüyorlardı. Yukarı mahalle, aşağı mahalle ve sokaklara dağıtılıyordu. Ama 4 aydır hiçbir şekilde suyumuz yok. Kuyusu olanlar Allah razı olsun bizlere su veriyorlar.”

Köy sakinlerinden Çiçek, “Şebeke suyumuzda bir arıza var. Arızayı bir türlü gideremedik. 3 yıldır gideremedik” diye isyan etti.

KÖY SAKİNLERİ MUHTARA DA SİTEMLİ

Yetkililere seslenen Poyraz Köyü sakinleri, muhtara da sitem ederek, “Bizim sorunumuzun bir an önce çözülebilmesi için muhtarın orta yere çıkması lazım. Muhtarımız hiçbir zaman ortaya çıkmıyor. Köylüyle iç içe olmuyor. Bizim çözülmeyecek bir sorunumuz yok. MHP’den Milletvekili olan Sayın büyüğümüz Enver Erdem sayesinde 210 metre artezyen vuruldu ama şu anda bir damla su akmıyor” dedi.

“SU SORUNUMUZUN SEBEBİ…”

Kuzova Dernek Başkanı Soner Özkan ise Kuzova bölgesinin en büyük sorununun susuzluk olduğuna dikkat çekerek, sorunun bir an çözülmesi temennisinde bulundu ve şu sözleri söyledi: “Bu su sorunu şundan dolayı yaşanmakta: Gelişi güzel taş ocaklarına ruhsat verildi ve bizim yer altı sularımız kayboldu. Burada 3 sene önce şarıl şarıl sular geliyordu. Civar köylerin hepsi Poyraz Köyüne imreniyordu. Su probleminin çözülmesi için İl Özel İdareye vatandaşlarımız müracaat etmişler. Vali beye müracaat etmişler. Fakat ortada yine bir ilerleme yok.”