Elazığ Belediyesi Meclis toplantıları devam ediyor.  Toplantıların üçüncü oturumuna da Belediye Meclisi Başkanvekili Aydın Kara başkanlık etti.

Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

ŞAHİNKAYA KÖYÜ’YLE İLGİLİ KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının üçüncü gündem maddesi ise Şahinkaya Köyü’nün Elazığ Belediyesi’ne bağlanması kararı görüşüldü. Köy sakinlerinin Elazığ Belediyesi’ne bağlanması talebi daha önceden meclise gelmiş ve bu karar incelenmesi üzerine Hukuk ve İmar Komisyonlarına havale edilmişti.

KÖYÜN ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE BAĞLANMASI MECLİSTEN GEÇTİ

Konu üzerine komisyonlar çalışmalarını yaptı. Komisyonlar tarafından hazırlanan rapor mecliste okundu. Şahinkaya Köyü’nün Elazığ Belediyesi’ne bağlanması oy birliği ile kabul edildi.

VALİLİK VE BAKANLIKLARIN KARARI BEKLENECEK

Elazığ Belediyesi Meclisi’nden geçen kararın ardından valilik ve bakanlıkların kararı beklenecek. Eğer o kararlar da olumlu sonuçlanırsa Şahinkaya Köyü, Elazığ Belediyesi’ne bağlanacak.

MART AYINDA KÖYDE REFERANDUM YAPILMIŞTI

8 Mart 2020 tarihinde yaklaşık3 bin nüfuslu Şahinkaya Köyü’nde refarandum yapılmış ve köylülere mahalle olmak istermisiniz diye sorulmuştu. Yapılan referandumda 948 seçmenin bulunduğu köyde oy kullananlardan 417'si evet, 99'u ise hayır oyu kullanmıştı.